EUROBASKET

Ίβκοβιτς: "Ο καλύτερος έκτος παίκτης μου"

Ίβκοβιτς: "Ο καλύτερος έκτος παίκτης μου"

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς με παρέμβαση του στην ΕΡΤ-2, εκθείασε τον καλεσμένο της εκπομπής, Θοδωρή Παπαλουκά, ενώ αναφέρθηκε και στον αγώνα Ελλάδα - Ρωσία. Δείτε το VIDEO.

Στην εκπομπή της EΡΤ-2 για το Εurobasket 2017, καλεσμένος ήταν ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Κατά την διάρκεια της, παρενέβη τηλεφωνικός ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος εκθείασε τον παλαίμαχο Έλληνα γκαρντ, μιλώντας για την πετυχημένη συνεργασία τους, ενώ έκανε και το δικό του σχόλιο για την αναμέτρηση της Εθνικής κόντρα στην Ρωσία, για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς χαρακτήρισε τον Θοδωρή Παπαλουκά ως τον καλύτερο 6ο παίκτη που είχε ποτέ στην καριέρα του, καθώς συνήθιζε να μην τον ξεκινά στην βασική πεντάδα του (ειδικά στην περίοδο που συνεργάστηκαν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας), επιλέγοντας να τον χρησιμοποιεί κυρίως ερχόμενο από τον πάγκο.

Παρακολουθήστε το VIDEO:

Παπαλουκάς: "Από τραγικές φιγούρες, τους κάναμε ήρωες"

Kατά την διάρκεια της εκπομπής ο Θοδωρής Παπαλουκάς αναφέρθηκε στην Εθνική, τονίζοντας πως οι παίκτες από τραγικές φιγούρες έχουν γίνει ήρωες, στάθηκε στην αντίδραση καθώς θίχτηκε ο εγωισμός τους, ενώ αναφέρθηκε και στο ματς των προημιτελικών κόντρα στην Ρωσία, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να σταθεί αποκλειστικά στον Αλεξέι Σβεντ, εκφράζοντας τον σεβασμό του για την λειτουργία της ρωσικής ομάδας.

Για την ελληνική ομάδα, αλλά και για την εικόνα της Ρωσίας: "Τα παιδιά της Εθνικής ήταν τραγικές φιγούρες, και τους έχουμε κάνει ήρωες. Τα παιδιά πάντως είναι συγκεντρωμένα. Η Ρωσία ξέρει τι θέλει σαν ομάδα. Δεν έχουν αντιδράσεις απαξίωσης στην Ρωσία, κάτι που συνέβαινε στο παρελθόν. Σέβονται ο ένας τον ρόλο του άλλου. Είναι ομάδα. Ο Σβεντ κάνει εκπληκτικό τουρνουά, ο Μοζγκόφ είναι εξαιρετικός και όλα τα παιδιά κάνουν καλά την δουλειά τους".

Για τον Σβεντ: "Ο Σβεντ είναι σκόρερ. Τον είχα συμπαίκτη, όταν ήταν και πιτσιρικάς στην ΤΣΣΚΑ. Πρέπει να ήταν 16-17 χρονών και θυμάμαι είχε καρφώσει ανάποδα στην πρώτη προπόνηση! Φαίνεται να περνάει καλά στην ομάδα. Η Ρωσία τον έχει αποδεχτεί ως ηγέτη της. Είναι από τους παίκτες που χαίρεσαι να βλέπεις. Δεν είναι τυποποιημένος γκαρντ. Πρέπει να του χαλάσουμε τα ποσοστά. Η Ρωσία είναι μία ομάδα που μπορεί να σε απειλήσει γιατί είναι ομάδα. Είναι καλοί αθλητές, έχουν σώματα. Είναι καλύτερη ομάδα από την Λιθουανία. Η Ρωσία έχει σταθερές. Δεν έχει σκαμπανεβάσματα. Είναι συμπαγής ομάδα.

Για την αντίδραση της Εθνικής: "Θίχτηκε ο εγωισμός τους. Τα παιδιά αντέδρασαν, έβγαλαν πάθος, ομόνοια, σύμπνοια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της, νομίζω, ήταν το γεγονός πως δεν έβγαζε πάθος σαν ομάδα στο γήπεδο, για αυτό και ο κόσμος εξέφρασε την δυσαρέσκεια του. Τα παιδιά θέλουν να πετύχουν, απλά δεν είχαν βρει τον τρόπο. Τα περιστατικά τα εκμεταλλεύτηκαν σωστά και αντέδρασαν. Πλέον, έγινε μία ομάδα στιβαρή και παρουσιάζει την εικόνα που έχει η Εθνική τα τελευταία 30 χρόνια. Κερδίσαμε και πάλι το "επίσημη αγαπημένη". Ο κόσμος εκτιμά την προσπάθεια που έχουν κάνει".

Για το τι πρέπει να κάνει η Εθνική για να νικήσει η Ρωσία: "Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να βγάλουμε τον Σβεντ έξω από τα συνηθισμένα. Η Ρωσία έχει βρει τον τρόπο να κερδίζει. Δεν είναι το "κλειδί" να σταματήσεις μόνο τον Σβεντ. Δεν πρέπει να παίξουμε επιθετική άμυνα με χετζ-άουτ. Πρέπει να έχουμε ένα πλάνο και να προσαρμοστούμε σε αυτό. Το σημαντικό είναι η δική μας καλή μεταμόρφωση. Δείχνουμε καλό χαρακτήρα. Οι ομάδες που στηρίζονται σε έναν παίκτη μας ταιριάζουν. Ομάδες που στηρίζονται περισσότερο στο σύνολο, με αυτές συνήθως έχουμε πρόβλημα. Πρέπει εμείς να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ