EUROBASKET

Παραλίγο να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο με ένα tweet o Φουρνιέ!

Orlando Magic guard Evan Fournier (10) adjusts his hair after a timeout during the second half of an NBA basketball game against the Charlotte Hornets in Orlando, Fla., Wednesday, March 22, 2017. The Hornets won 109-102. (AP Photo/Phelan M. Ebenhack)
AP Photo/Phelan M. Ebenhack AP

Ο Εβάν Φουρνιέ σχολίασε επικριτικά κατά την διάρκεια του τελικού του Ευρωμπάσκετ Γυναικών ανάμεσα στην Γαλλία και την Ισπανία το γεγονός ότι η δεύτερη είχε στο ρόστερ της μία νατουραλιζέ παίκτρια, δημιουργώντας ένα μικρό πανικό!

Η Ισπανία επιβλήθηκε με 71-55 της Γαλλίας στον τελικό του Ευρωμπάσκετ Γυναικών και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης . Τον αγώνα παρακολούθησε από την τηλεόραση και ο διεθνής Γάλλος γκαρντ Εβάν Φουρνιέ των Ορλάντο Μάτζικ. Και κατάφερε με ένα σχόλιό του να δημιουργήσει πανικό στο twitter, αλλά και παραλίγο διπλωματικό επεισόδιο!

Ενώ παρακαλουθούσε τον αγώνα λοιπόν ο Φουρνιέ έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter: " H Ισπανία χρησιμοποιεί μία νατουραλιζέ παίκτρια. Σοβαρά, είναι γελοίο αυτό".

Παραλίγο να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο με ένα tweet o Φουρνιέ!

Το συγκεκριμένο σχόλιο του Φουρνιέ απευθυνόταν ουσιαστικά στην σέντερ των Ισπανίδων, Σάντσο Λίτλ (1.93 μέτρα), η οποία έχει γεννηθεί στον Άγιο Βικέντιο και έχει στην κατοχή της Ισπανικό διαβατήριο από το 2010, ενώ αγωνίζεται στο WNBA με την φανέλα των Atlanta Dream. Στον τελικό ήταν η πρώτη σκόρερ και ριμπάουντερ της ομάδας της με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Ο Φουρνιέ λοιπόν φάνηκε να μην συμφωνεί με την συμμετοχή της. Και το σχόλιό του είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί... χαμός στο twitter, με πολύ κόσμο να στρέφεται εναντίον του, ενώ άλλοι του έγραψαν ότι η Γαλλία έχει πολλούς νατουραλιζέ παίκτες. Ο ίδιος απάντησε τότε πως στην Εθνική Γαλλίας δεν υπάρχουν νατουραλιζέ παίκτες και ότι ο ίδιος είναι εναντίον των νατουραλιζέ παικτών ανεξαρτήτως χώρας και δεν έχει πρόβλημα με την σέντερ των Ισπανίδων.

Η κουβέντα αυτή γενικώς συνεχίστηκε για ώρα, με αρκετούς να αναφέρουν διάφορα ονόματα παικτών και τον Φουρνιέ να απαντάει σε κάποια από αυτά, μέχρι κάποια στιγμή να σταματήσει και να εστιάσει στο παιχνίδι, γράφοντας μόνο για αυτό.

AP Photo/Phelan M. Ebenhack

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ