EUROBASKET

Πάου Γκασόλ non stop!

Πάου Γκασόλ non stop!

Τα 28.5 λεπτά που μένει στο παρκέ ο Πάου Γκασόλ συνιστούν τη μεγαλύτερη επίδοση του Ισπανού σέντερ των Bulls με την "φούρια ρόχα" από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όταν ήταν ακόμη 24 ετών!

Τον περασμένο Ιούνιο κι ενώ προηγήθηκε μια μακρά περίοδος στο ΝΒΑ με τους Chicago Bulls, ο Πάου Γκασόλ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην Banco Popular de Madrid όπου επιβεβαίωσε ότι θα εκπροσωπήσει την πατρίδα του στο Ευρωμπάσκετ.

Διευκρίνισε, δε, πως "το σκέφτηκα πάρα πολύ, γιατί όποια απόφαση έπαιρνα τώρα, θα επηρέαζε όλη μου την καριέρα" δεδομένης της ηλικίας και της καταπόνησης του σώματος. "Τελικά, κατέληξα πως θα είμαι διαθέσιμος στο Ευρωμπάσκετ, προκειμένου να διεκδικήσουμε μαζί την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Στα 35 του χρόνια, ο πάουερ φόργουορντ των Bulls είναι ο ηγέτης της "φούρια ρόχα" στο τουρνουά. Για την ακρίβεια, ήταν αυτός που "σφράγισε" την πρόκριση στα προημιτελικά με εκείνο το τρίποντο παραλήρημα στον αγώνα με την Πολωνία.

Έπειτα από 6 αγώνες, μετράει 23 πόντους, 7.8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2.2 κοψίματα και 5.7 κερδισμένα φάουλ μ.ό. ανά αγώνα, με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να παραδέχεται ότι η Εθνική θα επικεντρωθεί στον Πάου Γκασόλ . "Έναν παίκτη που είναι καθοριστικός για το παιχνίδι της Ισπανίας σε πόντους, ριμπάουντ αλλά και δημιουργία".

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 28.5 λεπτά που μένει στο παρκέ ο ηγέτης της "φούρια ρόχα" είναι τα περισσότερα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όταν ήταν 24 ετών!!!

Ο Γκασόλ είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης στο ρόστερ της εθνικής Ισπανίας μαζί με τον Φελίπε Ρέγιες (σ.σ. γεννημένοι το 1980) ωστόσο ο χρόνος συμμετοχής του είναι μεγαλύτερος από κάθε συμπαίκτη του: Ο Γιουλ έχει 26.3 λεπτά, ο Ρίμπας 25.8, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ 23.7, ο Ρούντι Φερνάντεθ 23.3 και ο Νίκολα Μίροτιτς 22.8.

Επίσης, ο χρόνος συμμετοχής του είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων 11 χρόνων. Ως το 2004 είχε περισσότερα από 30 λεπτά συμμετοχής μ.ό. στις διεθνείς διοργανώσεις: 31.2 λεπτά στο Ευρωμπάσκετ 2001, 30.1 στο Μουντομπάσκετ 2002, 31.3 στο Ευρωμπάσκετ 2003 και 31.7 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Από το 2004, λοιπόν, και μέχρι το πρώτο τζάμπολ του φετινού Ευρωμπάσκετ, η μεγαλύτερη επίδοση του Πάου ήταν τα 28.3 λεπτά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ακόμα και στις περιπτώσεις που η Ισπανία έκανε το back2back, ο Ισπανός σέντερ είχε 25.6 λεπτά το 2009 (σ.σ. αναδείχθηκε MVP) και 26.2 λεπτά το 2011!

Στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο βρέθηκε στο παρκέ για 26.5 λεπτά.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ