EUROBASKET

Ουκρανία - Γαλλία 71-77

Ουκρανία - Γαλλία 71-77

Η Γαλλία επικράτησε της Ουκρανίας με 77-71, σημείωσε την τρίτη της νίκη και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση της στη β' φάση (video).

Την τρίτη της νίκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σημείωσε η Γαλλία, η οποία επικράτησε της Ουκρανίας με 77-71.

Με αυτόν τον τρόπο οι Γάλλοι έκαναν σημαντικό βήμα για την πρόκριση τους στην δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ.

Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί... φρέναραν απότομα από την παρέα του Τόνι Πάρκερ, ο οποίος έβαλε τέλος στο αήττητο της ομάδας του Φρατέλο.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Τόνι Πάρκερ είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης αυτής της ομάδας. Ο παίκτης των Σπερς σημείωσε 28 πόντους, έχοντας 4/5βολές, 9/13δίποντα και 2/5τρίποντα. Επίσης, είχε 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Ο αριθμός της ημέρας

Η Ουκρανία είχε 50% στα τρίποντα (13/26). Παρόλα αυτά, τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας της δεν της επέτρεψαν να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των Γάλλων στο δεύτερο ημίχρονο.

Που κρίθηκε το ματς

Το καλάθι του Τόνι Πάρκερ στο 59-60 του Κορινένκο, 5' πριν το τέλος του αγώνα. Ο Γάλλος γκαρντ σημείωσε το 59-64 με τέσσερις γρήγορους διαδοχικούς πόντους και έδωσε στην ομάδα του την ώθηση που χρειαζόταν.

Ο αγώνας

Η Ουκρανία μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να αιφνιδιάσει την Γαλλία. Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν με 10-2, έπειτα από τρίποντο του Γκλαντίρ για να κάνει ο Αζινσά το 12-6. Με αυτόν τον τρόπο το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 16-14. Στη συνέχεια τα πράγματα δεν άλλαξαν, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί με 36-35, ύστερα από σουτ δύο πόντων του Νικολά Μπατούμ.

Στην τρίτη περίοδο, οι Γάλλοι ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να ισορροπήσουν την αναμέτρηση απέναντι στους Ουκρανούς, πηγαίνοντας στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου στο 51-51. Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, η ομάδα του Τόνι Πάρκερ ανέβασε την απόδοση της και κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα με 77-71.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 36-35, 51-51, 71-77.

Ουκρανία (Φρατέλο): Πουστοζοβνόφ 3(1), Τζέτερ 20(4), Μίσουλα 9(3), Γκλαντίρ 9(1), Λούποβιτς 9(2), Νατιζάνκο 6, Ζαμπριτσένκο 5(1), Κορνιγένκο 4, Ζάιτσεφ 3(1), Κραβτσόφ 3.

Γαλλία (Κολέ): Λοβερνιέ 1, Μπατούμ 8, Ντιό, Πετρό 2, Πάρκερ 28(2), Ερτέλ 2, Πιετρούς 3, Ντε Κολό 3(1), Ντιαό 15(1), Αζινσά 5, Ζελαμπάλ 10(2).

Πάρκερ: "Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι"

Ο Τόνι Πάρκερ μίλησε για τη σπουδαία νίκη της Γαλλίας κόντρα στην Ουκρανία: " Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Η Ουκρανία είναι μία πολύ καλή ομάδα, παίζουν πολύ καλό μπάσκετ. Το απέδειξαν από τα πρώτα παιχνίδια τους στο τουρνουά. Μας ανάγκασαν να πάρουμε σουτ από μακριά".

Ο προπονητής της Ουκρανίας, Μάικ Φρατέλο δήλωσε από την πλευρά του: " Μας πόνεσαν στην επίθεση. Δεν μας άφησαν να κάνουμε το παιχνίδι μας, εκείνοι έτρεξαν και δεν μπορέσαμε να τους ακολουθήσουμε".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ