EUROBASKET

Όταν ο Μαρκ Γκασόλ εκτελεί πίσω από τα 6,75μ.

Όταν ο Μαρκ Γκασόλ εκτελεί πίσω από τα 6,75μ.

Οι επιδόσεις του Μαρκ Γκασόλ στα τρίποντα, τα ατομικά ρεκόρ των Κρίσταπς Πορζίνγκις, Λούκα Ντόντσιτς και το σπάνιο 100% του Πρέπελιτς.

Μέχρι το 2010 ο Μαρκ Γκασόλ ήταν ένας κλασικός σέντερ ρακέτας που σπάνια σούταρε από μέση απόσταση και ακόμα σπανιότερα έβγαινε έξω από τη γραμμή των 6,75μ.. Αυτό δεν ισχύει τα τελευταία επτά χρόνια. Ο σέντερ των Μέμφις Γκρίζλις έχει εξελιχθεί σε συνεπή σουτέρ τριών πόντων και το μακρινό σουτ αποτελεί πλέον "όπλο" και για την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο.

Διαβάστε στη στατιστική ανασκόπηση της ημέρας για τις επιδόσεις του Γκασόλ στα τρίποντα, το εκπληκτικό ποσοστό του Κλέμεν Πρέπελιτς από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, αλλά και τα ρεκόρ των Πορζίνγκις, Ντόντσιτς.

34

Νέο ατομικό ρεκόρ πόντων με την Εθνική Λετονίας έκανε ο Κρίσταπς Πορζίνγκις, που πέτυχε 34 στον προημιτελικό με τη Σλοβενία . Ο 22χρονος άσος των Νιου Γιορκ Νικς έκανε παράλληλα και νέο φετινό ρεκόρ πόντων στο Eurobasket, ξεπερνώντας τους 32 που είχε βάλει ο Ντένις Σρέντερ στον αγώνα της πρεμιέρας με την Ουκρανία.

27

Οι πόντοι που σημείωσε ο Λούκα Ντόντσιτς στον προημιτελικό με τη Λετονία αποτελούν ατομικό ρεκόρ για τον 18χρονο Σλοβένο γκαρντ. Το προηγούμενο ατομικό ρεκόρ του σε επίσημο αγώνα ήταν οι 22 πόντοι που είχε πετύχει κόντρα στην Ελλάδα. Ο Ντόντσιτς είχε βάλει 27 πόντους και σε φιλικό με την Κροατία πριν από ένα μήνα (12 Αυγούστου). Ρεκόρ αποτελεί για τον νεαρό Σλοβένο και το +29 στον δείκτη αποδοτικότητας (efficiency).

15

Τόσα τρίποντα έχει σημειώσει με την Εθνική Ισπανίας ο Μαρκ Γκασόλ από το 2011 και μετά. Για την ακρίβεια 15/34. Μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 είχε 0/3... Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην αναμέτρηση με τη Γερμανία ο Γκασόλ είχε 4/6 , ενώ ο απολογισμός του στα προηγούμενα έξι παιχνίδια του Eurobasket ήταν 1/6. Συν τοις άλλοις, στο ίδιο ματς ο Ισπανός σέντερ είχε και +37 στο efficiency, αριθμός που ισοδυναμεί την καλύτερη επίδοση στο φετινό τουρνουά.

12

Ο αριθμός των ελεύθερων βολών που έβαλε ο Κλέμεν Πρέπελιτς στον αγώνα με τη Λετονία χωρίς να αστοχήσει σε καμία. Οι 12/12 του Σλοβένου γκαρντ αποτελούν την τέταρτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του Eurobasket (από το 1995 και μετά τουλάχιστον, που έχει αναλυτικά στατιστικά η FIBA) μετά τις 16/16 του Κάρλτον Μάγιερς (1997), τις 14/14 του Χόρχε Γκαρμπαχόσα (2005) και τις 13/13 του Σλάβεν Ρίματς (1997). Συνολικά στο τουρνουά ο Πρέπελιτς έχει 32/34 ελεύθερες βολές και 24 εύστοχες στη σειρά!

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ