EUROBASKET

Όταν ο Ίκαρος Καλλιθέας "έκοψε" τον Τίμα

Όταν ο Ίκαρος Καλλιθέας "έκοψε" τον Τίμα

Ο Γιάνις Τίμα είναι στόχος του Ολυμπιακού, αλλά θα μπορούσε να είχε αγωνιστεί στη χώρα μας αρκετά χρόνια νωρίτερα. Για όσους δεν το θυμούνται, παραλίγο να αγωνιστεί στον Ίκαρο Καλλιθέας. Γιατί δεν έγινε αυτό; Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Μετά από μια σεζόν στην Μπασκόνια, ο Γιάνις Τίμα βρίσκεται στο "στόχαστρο" του Ολυμπιακού για να αποτελέσει τον έκτο ξένο του για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στα 26 του, ο δυναμικός φόργουορντ έχει την προοπτική της μετακόμισης στο ΣΕΦ, αρκεί βέβαια να συμφωνήσει με την ισπανική ομάδα για τη λύση του συμβολαίου του. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι θα φανεί στην πορεία, αν και μοιάζει σαφές πως ο Πέδρο Μαρτίνεθ δεν "καίγεται" να τον διατηρήσει στο ρόστερ του, ειδικά από την στιγμή που κράτησε σε αυτό τον Ματ Τζάνινγκ.

Πέραν αυτού, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μια ιστορία από το παρελθόν για τον Γιάνις Τίμα. Κάτι που ενδεχομένως ελάχιστοι θυμούνται ή γνωρίζουν.

Όταν ο Ίκαρος Καλλιθέας "έκοψε" τον Τίμα

Ο προπονητής των -τότε- νεοφώτιστων έμεινε (και με το παραπάνω) ικανοποιημένος από αυτά που έβλεπε στο γήπεδο, αφού επρόκειτο για έναν παίκτη που ήδη ξεχώριζε κι έδειχνε ικανός να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το μεγάλο συμβόλαιο που ζητούσε όμως σε συνδυασμό με τον ατίθασο χαρακτήρα που παρουσίασε σε κάποιες περιπτώσεις, αν και πιτσιρικάς, έκαναν τους ανθρώπους του Ικάρου Καλλιθέας να έχουν δεύτερες σκέψεις κι εν τέλει να μην προχωρήσουν στην απόκτησή του. Επρόκειτο άλλωστε για μία πολύ μεγάλη (οικονομική) επένδυση, που ενείχε το ανάλογο ρίσκο.

Ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω, επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Λιεπάγιας (σ.σ.: ομάδα από την οποία πέρασε ένα χρόνο νωρίτερα κι ο Κρίσταπς Πορζίνγκις) και άρχισε να "φτιάχνει" το όνομα και το βιογραφικό του. Το επόμενο καλοκαίρι (2012) υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Βέντσπιλς (2012-'14), για να ακολουθήσουν εν συνεχεία η Ρίγα (2014-'15), η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (2015-'17) και, εσχάτως, η Μπασκόνια με την οποία υπέγραψε πέρσι το καλοκαίρι για τρία χρόνια.

Συμφωνία που, όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να τιμήσει μέχρι τέλους, κάτι που εφόσον επιβεβαιωθεί με επίσημο τρόπο θα σημάνει την επιστροφή του στην Ελλάδα. Για τον Ολυμπιακό και... μόνιμη εγκατάσταση πλέον.

Όταν ο Ίκαρος Καλλιθέας "έκοψε" τον Τίμα

Στον πάγκο του Ικάρου Καλλιθέας δίπλα στους (ξεκινώντας από τα αριστερά) Φάνη Κουμπούρα, Δημήτρη Κεφάλα, Γιώργο Τσιάρα και Σπύρο Παναγιωταρά.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ