EUROBASKET

Όταν ο Ίκαρος Καλλιθέας "έκοψε" τον Τίμα

Όταν ο Ίκαρος Καλλιθέας "έκοψε" τον Τίμα

Ελάχιστοι το γνωρίζουν (κι ακόμη λιγότεροι το θυμούνται), αλλά πριν από έξι χρόνια ο Γιάνις Τίμα είχε τη δυνατότητα να φορέσει τη φανέλα του Ικάρου Καλλιθέας. Γιατί δεν έγινε αυτό; Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Η Λετονία ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Eurobasket, μετά την ήττα από την Σλοβενία (103-97) στους "8" . Για δεύτερη σερί διοργάνωση, η ομάδα του Άιναρς Μπαγκάτσκις έμεινε ένα βήμα μακριά από την τετράδα και τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου, στέλνοντας όμως μήνυμα ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις και ο Ντάιρις Μπερτάνς ήταν οι παίκτες που έκαναν μεγάλο μέρος της δουλειάς το τελευταίο δεκαήμερο, με τον Γιάνις Τίμα να επιβεβαιώνει την ανοδική του πορεία, αποτελώντας σημαντικό επιθετικό πυλώνα για την ομάδα του. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μπασκόνια έκλεισε τη διοργάνωση με 14.3 πόντους (με 53.8% στα τρίποντα), 5.4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1.1 κλεψίματα κατά μέσο όρο.

Η πορεία του 25χρονου φόργουορντ τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή δεδομένου ότι έκανε άλματα προόδου από τη Ρίγα στη Ζενίτ, κι από εκεί στο Eurobasket και την EuroLeague.

Όταν ο Ίκαρος Καλλιθέας "έκοψε" τον Τίμα

Ο προπονητής των "κυανέρυθρων" έμεινε -και με το παραπάνω- ικανοποιημένος από αυτά που έβλεπε στο γήπεδο, αφού επρόκειτο για έναν παίκτη που ήδη ξεχώριζε κι έδειχνε ικανός να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το μεγάλο συμβόλαιο που ζητούσε όμως σε συνδυασμό με τον ατίθασο χαρακτήρα που παρουσίασε σε κάποιες περιπτώσεις, αν και πιτσιρικάς, έκαναν τους ανθρώπους του Ικάρου Καλλιθέας να έχουν δεύτερες σκέψεις κι εν τέλει να μην προχωρήσουν στην απόκτησή του. Επρόκειτο άλλωστε για μία πολύ μεγάλη (οικονομική) επένδυση, που ενείχε το ανάλογο ρίσκο.

Ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω, επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Λιεπάγιας (σ.σ.: ομάδα από την οποία πέρασε ένα χρόνο νωρίτερα κι ο Κρίσταπς Πορζίνγκις) και άρχισε να "φτιάχνει" το όνομα και το βιογραφικό του. Το επόμενο καλοκαίρι (2012) υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Βέντσπιλς (2012-'14), για να ακολουθήσουν εν συνεχεία η Ρίγα (2014-'15), η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (2015-'17) και, εσχάτως, η Μπασκόνια με την οποία δεσμεύεται για τα επόμενα τρία χρόνια.

Όταν ο Ίκαρος Καλλιθέας "έκοψε" τον Τίμα

Στον πάγκο του Ικάρου Καλλιθέας δίπλα στους (ξεκινώντας από τα αριστερά) Φάνη Κουμπούρα, Δημήτρη Κεφάλα, Γιώργο Τσιάρα και Σπύρο Παναγιωταρά.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ