EUROBASKET

Όνειρα πρόκρισης από Ισραήλ

Όνειρα πρόκρισης από Ισραήλ

Με τον Λιόρ Ελιγιάχου να βρίσκεται σε εξαιρετική ημέρα το Ισραήλ έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης κερδίζοντας με 79-66 την Φινλανδία

Μετά τη Ρωσία το Ισραήλ έριξε στο καναβάτσο και την Φινλανδία. Οι Ισραηλινοί κέρδισαν με 79-66 και έχοντας 2 στα 2 είναι.. με το ένα πόδι στην επόμενη φάση και στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Στην αντίπερα όχθη οι Σκανδιναβοί χρειάζονται πλέον ένα "θαύμα", καθώς έπειτα από δύο αγωνιστικές αναζητούν ακόμα το πρώτο τους ροζ φύλλο.

Ο MVP

Ο Λιόρ Ελιγιάχου ντύθηκε... Κάσπι. Ο φόργουορντ της Χαποέλ Ιερουσαλήμ ήταν σε εξαιρετική ημέρα κι αυτό φρόντισε να το δείξει από το ξεκίνημα. Με 22 πόντους (11/20 δίποντα, 11/20 βολές), 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ ήταν ο άνθρωπος που έκανε τον Έντελστεϊν να νιώθει ευτυχής.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Οι Φινλανδοί άφησαν το Ισραήλ να βρει ρυθμό και το πλήρωσαν! Η ομάδα του Έρεζ Έντελστεϊν μπήκε με φόρα από τον νικηφόρο αγώνα κόντρα στη Ρωσία και από την αρχή βρήκε πεδίο δράσης, το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Να κρατάς τον Πέτερι Κόπονεν στους 3 πόντους μόνο μικρό πράγμα δεν είναι. Οι Ισραηλινοί ανάγκασαν τον γκαρντ της Χίμκι να "σιγήσει" έχοντας απογοητευτικά στατιστικά. Πιο συγκεκριμένα ο Κόπονεν μέτρησε 0/3 δίποντα και 1/7 τρίποντα. Με 1/10 σουτ έμεινε αρκετά μακριά από τον καλό του εαυτό.

Όνειρα πρόκρισης από Ισραήλ

Ο αγώνας

Οι Φινλανδοί είχαν αποφασίσει ότι θα ζήσουν με τα σουτ από την περιφέρεια, όμως με 3/10 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο δεν μπορούσαν να περιμένουν πολλά. Την ίδια ώρα το Ισραήλ προτίμησε να παίξει πιο συνετό μπάσκετ και σκοράροντας από κοντά βρέθηκε εξ αρχής στα ηνία του σκορ. Ο Λιόρ Ελιγιάχου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα αθλητικά του προσόντα κι ηγήθηκε της ομάδας του (13-25 στο 10'). Οι Ισραηλινοί είχαν βρει ρυθμό και παρά τα δύο συνεχόμενα τρίποντα του Νουουτίνεν η διαφορά αυξανόταν, καθώς Ελιγάχου και Οχαγιόν οδηγούσαν την ομάδα τους στο 46-31 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Με πολύ δυναμικό τρόπο μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Φινλανδία που προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι της κι αυτό είχε αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Ντέτμαν με τους Μέρφι και Σαλίν να ηγούνται κατάφεραν να τρέξουν ένα επιμέρους 17-9 και να ρίξουν τη διαφορά έπειτα από αρκετή ώρα στο -8 (54-61 στο 30'). Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν πλέον καθοριστικό, καθώς η Φινλανδία είχε πιστέψει στην ανατροπή μειώνοντας σε 61-67 (33'). Με τα δύσκολα να είναι προ των πυλών ανέλαβαν δράση οι Ελιγιάχου και Μέκελ βάζοντας εκ νέου το Ισραήλ σε διψήφια απόσταση (65-78 στο 37'). Το 2 στα 2 ήταν πλέον γεγονός και σφραγίστηκε με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 66-79.

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 31-46, 54-61, 66-79

Φινλανδία: Κοϊβίστο 2, Χαφ 5 (1), Λι 5, Σαλίν 13 (3), Κοτί, Κόπονεν 3 (1), Νουουτίνεν 8 (2), Καουνίστο, Αχόνεν, Ουίλσον 6, Μέρφι 24 (3).

Ισραήλ: Γιβζόρι 6 (1), Ντάουσον, Μέκελ 14, Ελιγιάχου 22, Κάσπι 10, Λινονάντ 5, Καντίρ 2, Οχαγιόν 13 (2), Φίσερ 7, Τιμόρ.

Τα στατιστικά του αγώνα

Δείτε τις βαθμολογίες του Ευρωμπάσκετ

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ