EUROBASKET

Όλα τα σενάρια σε 3ο και 4ο όμιλο

Όλα τα σενάρια σε 3ο και 4ο όμιλο

Η πρώτη φάση του Eurobasket ολοκληρώνεται σήμερα και το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα τα σενάρια για την τελική κατάταξη σε 3ο και 4ο όμιλο.

Η εξαντλητική φάση των ομίλων φτάνει στο τέλος της απόψε. Οι 16 ομάδες που θα πάρουν μέρος στα νοκ άουτ παιχνίδια του Σαββατοκύριακου είναι γνωστές, όχι όμως και όλα τα ζευγάρια της φάσης των "16". Τα τελευταία τέσσερα εξ αυτών θα προκύψουν από τα σημερινά παιχνίδια του 3ου και του 4ου ομίλου, μέσα από τα οποία θα μάθουμε και την τελική κατάταξη που θα έχουν το Μαυροβούνιο, η Ουγγαρία (στον 3ο όμιλο), η Σερβία, η Λετονία, η Ρωσία και η Τουρκία (στον 4ο).

Αναλυτικά όλα τα σενάρια σε 3ο και 4ο όμιλο έχουν ως εξής:

3ος όμιλος

Τα πράγματα είναι απλά. Κατ' αρχάς η Ισπανία είναι μαθηματικά πρώτη και η Κροατία 2η. Το Μαυροβούνιο και η Ουγγαρία, από τη μεριά τους, έχουν ήδη προκριθεί μαθηματικά στους "16" (έχουν νικήσει και οι δύο τους Τσέχους), ωστόσο καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπορεί να ανέβει στη δεύτερη θέση, μιας και αμφότερες έχουν ηττηθεί από την Κροατία.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που το Μαυροβούνιο έχει νικήσει την Ουγγαρία στο μεταξύ τους παιχνίδι, τότε η ομάδα του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς θα τερματίσει 3η είτε νικήσει τη Ρουμανία, είτε χάσει η Ουγγαρία στο άλλο παιχνίδι από την Ισπανία. Το μόνο σενάριο κατά το οποίο οι Ούγγροι θα αναρριχηθούν στην 3η θέση, προϋποθέτει δική τους νίκη επί της Ισπανίας και ήττα του Μαυροβουνίου από τη Ρουμανία.

4ος όμιλος

Πραγματικό μπλέξιμο... Η Σερβία μπορεί να τερματίσει από την 1η έως την 3η θέση του ομίλου, η Λετονία και η Ρωσία μπορούν να καταλήξουν από την 1η έως την 4η θέση, ενώ η Τουρκία μπορεί να είναι από 2η έως 4η. Αναλυτικά:

- Η Σερβία θα είναι πρώτη στον 4ο όμιλο σε περίπτωση που νικήσει το Βέλγιο, ΕΚΤΟΣ κι εάν νικήσουν ακόμα η Τουρκία και η Ρωσία, δημιουργώντας έτσι διπλή ισοβαθμία (με τη Ρωσία) στην κορυφή. Σε αυτή την περίπτωση η Σερβία θα τερματίσει δεύτερη.

- Σε περίπτωση ήττας από το Βέλγιο, τότε οι Σέρβοι θα τερματίσουν είτε 2οι (εάν νικήσει η Τουρκία τη Λετονία), είτε 3οι (εάν νικήσει η Λετονία την Τουρκία).

- Η Ρωσία θα τερματίσει στην πρώτη θέση σε δύο περιπτώσεις: 1) εάν νικήσει τη Μεγάλη Βρετανία και παράλληλα νικήσει η Τουρκία τη Λετονία και 2) στο ακραίο σενάριο να ηττηθούν Ρώσοι, Σέρβοι, Λετονοί, δημιουργώντας τετραπλή ισοβαθμία.

- Η Ρωσία θα είναι 2η εφόσον νικήσουν παράλληλα οι Λετονοί τους Τούρκους και οι Βέλγοι τους Σέρβους. Θα τερματίσει όμως 3η (ανεξάρτητα από το εάν νικήσει ή χάσει από τη Μεγάλη Βρετανία) εάν νικήσουν Σέρβοι και Λετονοί τα δικά τους παιχνίδια, ενώ μπορεί να τερματίσει και 4η στον όμιλο. Αυτό θα συμβεί σε ένα και μόνο σενάριο: να χάσει από τη Μεγάλη Βρετανία και να νικήσουν παράλληλα Σέρβοι και Τούρκοι.

- Η Λετονία χρειάζεται νίκη επί της Τουρκίας και ήττα της Σερβίας από το Βέλγιο για να ανέβει στην πρώτη θέση του ομίλου. Θα είναι 2η εάν νικήσει την Τουρκία αλλά έχει κερδίσει νωρίτερα το δικό της παιχνίδι η Σερβία, ενώ την ίδια θέση θα καταλάβει ακόμα κι αν ηττηθεί από την Τουρκία και παράλληλα νικήσουν Βρετανοί και Σέρβοι, αρκεί να μην ηττηθεί με διαφορά μεγαλύτερη από οκτώ πόντους διαφορά (σε αυτό το ενδεχόμενο προκύπτει τριπλή ισοβαθμία με Τουρκία, Ρωσία). Στο συγκεκριμένο σενάριο οι Λετονοί θα είναι 3οι εάν ηττηθούν με 9-27 πόντους διαφορά από τους Τούρκους. Είναι και το μόνο σενάριο στο οποίο μπορούν να τερματίσουν 3οι.

- Η Λετονία θα τερματίσει 4η στον όμιλο σε τρεις περιπτώσεις: 1) εάν ηττηθεί από την Τουρκία και νικήσει η Ρωσία τη Μεγάλη Βρετανία, 2) εάν χάσουν από τους Τούρκους και πέσουν επίσης θύματα έκπληξης Σέρβοι και Ρώσοι (τετραπλή ισοβαθμία) και 3) εάν χάσουν με 28+ πόντους από την Τουρκία και παράλληλα νικήσουν Σέρβοι και Βρετανοί.

- Η Τουρκία βρίσκεται στην πιο ξεκάθαρη θέση όλων. Θα είναι 3η εάν νικήσει τη Λετονία και 4η εάν ηττηθεί. Δεν την ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα, παρά μόνο εφόσον νικήσει η Μεγάλη Βρετανία τη Ρωσία και η Σερβία το Βέλγιο. Σε αυτή την περίπτωση οι Τούρκοι θα χρειάζονται νίκη με 9 πόντους διαφορά για να ανέβουν στη 2η θέση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης ημέρας:

3ος όμιλος

Τσεχία-Κροατία (14:30)

Ουγγαρία-Ισπανία (17:15)

Μαυροβούνιο-Ρουμανία (20:45)

Η κατάταξη

1. Ισπανία 4-0

2. Κροατία 3-1

3. Μαυροβούνιο 2-2 (+24)

4. Ουγγαρία 2-2 (-24)

--------------------------

5. Τσεχία 1-3

6. Ρουμανία 0-4

4ος όμιλος

Ρωσία-Μεγάλη Βρετανία (14:30)

Βέλγιο-Σερβία (17:15)

Λετονία-Τουρκία (20:45)

Η κατάταξη

1. Σερβία 3-1 (+7)

2. Λετονία 3-1 (+5)

3. Ρωσία 3-1 (-12)

4. Τουρκία 2-2 (+5)

------------------------

5. Βέλγιο 1-3 (-24)

6. Μεγάλη Βρετανία 0-4

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ