EUROBASKET

Οκτώ οι υποψηφιότητες για το Εurobasket 2015

Οκτώ οι υποψηφιότητες για το Εurobasket 2015

Η FIBA Europe έδωσε στην δημοσιότητα τα ονόματα των οκτώ χωρών που διεκδικούν την ανάληψη της διοργάνωση του Εurobasket 2015.

Στα μέσα Ιουνίου, το διοικητικό συμβούλιο της FIBA Europe είχε αποφασίσει να μεταφέρει την διοργάνωση του Εurobasket 2015 (5-20/09) από την Ουκρανία, λόγω της ασταθούς κατάστασης που επικρατεί στην χώρα. Μετά από αυτή την εξέλιξη, 16 ήταν οι χώρες που εξέφρασαν ενδιαφέρον για την φιλοξενία του τουρνουά, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Από αυτές, 8 ήταν εκείνες που κατέθεσαν τελικά επίσημη προσφορά στην FIBA Europe, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του Εurobasket. Kροατία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία , Ισραήλ, Λετονία, Πολωνία και Τουρκία είναι οι χώρες που θα διεκδικήσουν τελικά την διοργάνωση, όπως ανακοίνωσε επισήμως η ομοσπονδία.

Όλες οι ενδιαφερόμενες ομοσπονδίες είχαν προθεσμία μέχρι τις 31 Ιουλίου να καταθέσουν τον φάκελο της υποψηφιότητας τους για την διοργάνωση.Οι προσφορές μπορούσαν να αφορούν την διοργάνωση είτε της φάσης των ομίλων, είτε της τελικής φάσης, είτε και ολόκληρου του τουρνουά.

Αναγνωρίζοντας την δυσκολία συλλογής ορισμένων σημαντικών εγγράφων που είναι απαραίτητα για τον τελικό φάκελο, όπως για παράδειγμα κρατικά έγγραφα, η διεθνής ομοσπονδία αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας υποβολής συμπληρωματικών στοιχείων μέχρι τις 15 Αυγούστου, ενώ επιτροπή αξιολόγησης θα επισκεφτεί τους χώρους που προτείνονται από τις ομοσπονδίες για την διοργάνωση.

Η FIBA Europe θα ανακοινώσει τις λεπτομέρεις των υποψηφιοτήτων μετά τις 27 Αυγούστου, τελευταία μέρα της διεξαγωγής του προκριματικού γύρου για το Εurobasket 2015. H τελική απόφαση για το ποια θα είναι η διοργανώτρια χώρα αναμένεται να ληφθεί το Σεπτέμβριο του 2014, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της FIBA Europe.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ