EUROBASKET

Oι Ουκρανοί χρειάζονται 25 εκάτ. ευρώ

Oι Ουκρανοί χρειάζονται 25 εκάτ. ευρώ

Η Σλοβενία άλλαξε τέσσερις φορές κυβέρνηση, πριν διοργανώσει τελικά το Ευρωμπάσκετ 2013. Αυτό το παράδειγμα, δίνει ελπίδες και στην Ουκρανία. Τι λέει ο Βολκόφ

Μετά τις διαβεβαιώσεις του προς τη Fiba Europe, ήλθε η ενημέρωση προς το λαό της Ουκρανίας και αυτό που είχε να πει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας, Αλεξάντερ Βολκόφ προς πάσα κατεύθυνση, ήταν πως το έθνος θα φιλοξενήσει το Ευρωμπάσκετ του 2015.

Αυτήν την ατάκα την επανέλαβε και σήμερα (27/3) στους Σέρβους, στους οποίους αποκάλυψε ότι "η FIBA Europe μας ενημέρωσε πως η Σλοβενία, τελευταία οικοδέσποινα πανευρωπαϊκού ανδρών, άλλαξε τέσσερις κυβερνήσεις, ενόσω προετοιμαζόταν για το τουρνουά. Μέχρι και οκτώ εβδομάδες πριν το τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ, δεν ήξεραν ποιος είναι ο Πρωθυπουργός. Έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση", άποψη που δεν συμμερίζεται ο πρόεδρος της επιτροπής οργάνωσης του Ευρωμπάσκετ, Μαρκιγιάν Λουμπκίβσκι.¨

" Περιμένουμε την τελική απόφαση, για το αν η κυβέρνηση θα μας στηρίξει ή όχι. Έχουμε πλήρη επίγνωση πως το πανευρωπαϊκό δεν είναι προτεραιότητα, αν σκεφτείτε τι συμβαίνει στη χώρα. Το τουρνουά όμως, αυτό μπορεί να εξάγει μια όμορφη εικόνα της Ουκρανίας. Όλοι θυμόμαστε πώς η Ουκρανία οργάνωσε μαζί με την Πολωνία το ευρωπαϊκό του ποδοσφαίρου, το 2012. Ελπίζω πως οι κυβερνώντες θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις, για το καλό όλων", σχολιάζει σήμερα ο κ. Λουμπσίβσκι, ο οποίος ενημερώνει και ότι " η ομοσπονδία μαζί με τη LOC έχουν καταλήξει σε τρία πιθανά σενάρια. Μπορούμε να μειώσουμε τον αριθμό των γηπέδων, από επτά σε πέντε, να μη χτίσουμε νέο προπονητήριο. Υπάρχουν επιλογές".

Τι δεν υπάρχει; Χρήμα. Όπως είπε ο Βολκόφ "τ α λεφτά που χρειαζόμαστε για να γίνουν όλα όπως πρέπει, είναι 25 εκάτ. ευρώ., για τα γήπεδα και τα έργα στο αεροδρόμιο, τα ξενοδοχεία κλπ".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ