EUROBASKET

Οι βολές που "πόνεσαν" την Εθνική

Οι βολές που "πόνεσαν" την Εθνική

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε το Eurobasket με το δεύτερο χειρότερο ποσοστό από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Διαβάστε για την κακή επίδοση της Εθνικής, καθώς και για τους υπόλοιπους αριθμούς που ξεχώρισαν.

Οι ελεύθερες βολές σπάνια κρίνουν αγώνες. Αυτό όμως ήταν σε μεγάλο βαθμό το ζητούμενο στον χθεσινό προημιτελικό της εθνικής ομάδας με τη Ρωσία. Οι μεν Ρώσοι ευστόχησαν στις πρώτες 16 ελεύθερες βολές που εκτέλεσαν και ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 20/25 . Οι Ελληνες διεθνείς, από την άλλη, είχαν 8/18 πριν βάλει ο Γιάννης Μπουρούσης τις τελευταίες δύο και ολοκληρώσει έτσι η Εθνική το ματς με το πενιχρό 10/20...

Διαβάστε στη στατιστική ανασκόπηση της χθεσινής ημέρας για την (κάκιστη) επίδοση της Ελλάδας από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας" και το ιστορικό αρνητικό ρεκόρ της (που κρατάει από το 1969), τα νέα ατομικά ρεκόρ του Νικ Καλάθη με την Εθνική και τους υπόλοιπους αριθμούς που ξεχώρισαν.

64,2%

Το ποσοστό ευστοχίας με το οποίο σούταρε η Ελλάδα στα επτά παιχνίδια του Eurobasket από τη γραμμή των ελευθέρων βολών ήταν το δεύτερο χειρότερο μεταξύ των 24 ομάδων. Κι όμως, συνολικά ήταν μόλις το... 15ο χειρότερο στην ιστορία της Εθνικής Ανδρών σε μεγάλη διοργάνωση. Ακόμα και το 2005 η Ελλάδα σούταρε χειρότερα (58,5%). Για την Ιστορία το αρνητικό ρεκόρ της Ελλάδας σε επίσημη διοργάνωση είναι το 47,9% που είχε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1969 στην Ιταλία, όπου είχε τερματίσει στη 10η θέση.

25

Οι πόντοι που σημείωσε ο Νικ Καλάθης στον αγώνα με τη Ρωσία αποτελούν ατομικό ρεκόρ του με την εθνική ομάδα. Το προηγούμενο ήταν οι 24 πόντοι που είχε σημειώσει στο ματς με την Πολωνία. Ρεκόρ αποτελούν επίσης και τα 20 σουτ που επιχείρησε ο διεθνής πόιντ γκαρντ στην αναμέτρηση με τη Ρωσία. Μέχρι φέτος ο Καλάθης δεν είχε επιχειρήσει ποτέ διψήφιο αριθμό σουτ σε έναν αγώνα με την Εθνική και στους τελευταίους τρεις του φετινού Eurobasket είχε 16,7 σουτ μ.ό.!

19

Τόσα ριμπάουντ μάζεψε η Ιταλία στον προημιτελικό με τη Σερβία . Επίδοση που αποτελεί φυσικά αρνητικό ρεκόρ για το φετινό Eurobasket. Οι “ατζούρι” είχαν μάλιστα λιγότερα αμυντικά (11) από τα επιθετικά ριμπάουντ (17) που μάζεψαν οι Σέρβοι.

11

Τόσα τρίποντα επιχείρησε ο Αλεξέι Σβεντ κόντρα στην Ελλάδα . Ο Ρώσος γκαρντ επιχείρησε επίσης 11 δίποντα και 11 ελεύθερες βολές. Ήταν πάλι ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στο γήπεδο, ακόμα κι όταν άστοχος ή έκανε (7) λάθη. Ο Σβεντ ήταν για έβδομο παιχνίδι ο πρώτος σκόρερ της ρωσικής ομάδας και για έκτο ο πρώτος πασέρ.

0

Η Ιταλία δεν έχει νικήσει ποτέ τη Σερβία από τότε που διαχωρίστηκε με το Μαυροβούνιο (2006). Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά έξι φορές από το 2007 έως σήμερα (όλες σε Eurobasket) και οι Σέρβοι αριθμούν ισάριθμες νίκες, όλες με διψήφια διαφορά και με +15,5 πόντους κατά μέσο όρο!

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ