EUROBASKET

Οι Σκοπιανοί τους "προσγείωσαν"

Οι Σκοπιανοί τους "προσγείωσαν"

Με ένα πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο τα Σκόπια κατάφεραν να... ανοίξουν τον δρόμο και τελικά να κερδίσουν με 78-71 την Ολλανδία

Η Ολλανδία μπορεί χθες (5/9) να έκανε την έκπληξη κερδίζοντας την Γεωργία, όμως ήρθαν τα Σκόπια για να την προσγειώσουν στην πραγματικότητα. Οι γείτονες κέρδισαν με 78-71 κι έδειξαν ότι θα παλέψουν μέχρι τέλους τις ελπίδες πρόκρισης που έχουν.

Ο MVP

Ο Βλάντο Ιλίεφσκι με την εμπειρία του κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στην πρώτη της νίκη. Ο 35χρονος γκαρντ τελείωσε το παιχνίδι έχοντας σημειώσει 13 πόντους, ενώ έδωσε και 7 έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Το επιμέρους 24-11 που έτρεξε στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα των Σκοπίων ήταν ικανό για να γείρει την πλάστιγγα προς την πλευρά της. Οι Σκοπιανοί είχαν την εμπειρία για να διαχειριστούν μία τέτοια κατάσταση κι έτσι άνοιξαν το λογαριασμό στις νίκες.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Τα 7/13 τρίποντα των Σκοπίων την ώρα που οι Ολλανδοί είχαν 1/4 στο πρώτο ημίχρονο ήταν ικανά για να δώσουν ψυχολογία αλλά και μία διαφορά ασφαλείας στους γείτονες. Αυτή τη διαφορά διαχειρίστηκαν σωστά μέχρι τέλους κι έτσι έφτασαν στη νίκη.

Οι Σκοπιανοί τους "προσγείωσαν"

Ο αγώνας

Μόνο απογοητεύμενοι από την χθεσινή (5/9) τους ήττα δεν έμοιαζαν οι Σκοπιανοί. Αν και βρήκαν απέναντι τους μία εξαιρετικά ενθουσιώδη και μαχητική Ολλανδία εντούτοις κατάφεραν να κρατηθούν κοντά στο σκορ και με πολύ καλή άμυνα πάνω στον Κλουφ ανάγκασαν τους αντιπάλους τους να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους. Οι παίκτες του Σρμπινόφσκι είχαν εξαιρετικά ποσοστά έξω από τα 6,25μ. κι έτσι η διαφορά δεν άργησε να ανέβει σε διψήφια επίπεδα.

Ο Νίκολας Ντε Γιονγκ έκανε ό,τι μπορούσε για να καλύψει το επιθετικό κενό του Κλουφ, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Οι Σκοπιανοί είχαν πολυφωνία και συνέχιζαν να παίζουν καλή άμυνα πάνω στον νέο γκαρντ του Ρεθύμνου καταφέρνοντας να διατηρούνται στα ηνία του σκορ. Κάποιοι πόντοι από τον Νόρελ βοήθησαν τους "Οράνιε" να μειώσουν σε 53-59 (στο 31'), όμως Ιλίεφσκι, Ταϊκόφσκι και Κοστόσκι έστειλαν και πάλι τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας (58-70 στο 35'). Από εκεί και πέρα τα πάντα έγιναν απλά για τους παίκτες του Σρμπινόφσκι που έφτασαν στην επικράτηση με 78-71.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 31-43, 49-56, 71-78.

Ολλανδία: Ουίλιαμς 1, Ο. Ντε Γιονγ 2, Κλουφ 9 (1), Κεράζι, Άκερμπουμ 6 (1), Σάφτενααρ 6, Ν. Ντε Γιονγκ 19, Σμέλντερς 8, Νόρελ 10, Σλάγκτερ 10 (2).

Σκόπια: Ιλιέφσκι 14 (3), Κοστόσκι 13 (3), Β. Στογιανόφσκι 11, Ντ. Στογιανόφσκι 4 (1), Σιμονόφσκι 7 (2), Τραϊκόφσκι 13 (3), Γκουρόσκι, Χέντριξ 10, Σαμαρντζίσκι 6.

Τα στατιστικά του αγώνα

Δείτε τις βαθμολογίες του Ευρωμπάσκετ

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ