EUROBASKET

Οι Πολωνοί τους "πάγωσαν"

Οι Πολωνοί τους "πάγωσαν"

Με ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο οι Πολωνοί κατάφεραν να κερδίσουν με 78-65 την Φινλανδία κι έτσι κατέλαβαν την 3η θέση του Α' ομίλου

Πολωνία και Φινλανδία είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση, όμως ο νικητής θα έπαιρνε την τρίτη θέση του Α' ομίλου και ο ηττημένος την τέταρτη που οδηγούσε στα "νύχια" της Σερβίας στους "16". Οι Πολωνοί ήταν ψύχραιμοι στο φινάλε και μιλώντας στα κρίσιμα έτρεξαν ένα επιμέρους 36-24 στο δεύτερο ημίχρονο φτάνοντας στην επικράτηση με 78-65.

Οι Φινλανδοί μπορεί να έπεσαν πάνω στους Σέρβους στα νοκ άουτ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει εύκολο έργο η Πολωνία, η οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει είτε την Ισπανία είτε την Ιταλία. Ο αντίπαλος των "κόκκινων" εξαρτάται από το αποτέλεσμα του αγώνα Γερμανία - Ισπανία.

O MVP

Ο Βασίνσκι έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στη διοργάνωση. Ο φόργουορντ της Ομπραντόιτο σε περίπου 34 λεπτά που έμεινε στο παρκέ είχε 17 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ κατέβασε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Το εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο της Πολωνίας δεν άφηνε περιθώρια ελπίδας στους Φινλανδούς που παρότι για 30 λεπτά ήταν κοντά στο σκορ, εντούτοις στο τέλος είδαν τη διαφορά να ανοίγει και να χάνουν με το ευρύ για τα δεδομένα του ματς 65-78.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Όσοι έπαιξαν από πλευράς Πολωνίας έβαλαν το όνομα τους στον πίνακα των σκόρερ. Ο Μάικ Τέιλορ χρησιμοποίησε 9 παίκτες κι είδε όλους τους να πετυχαίνουν τουλάχιστον 3 πόντους. Η επιθετική πολυφωνία των παικτών του μάλλον θα πρέπει να τον αφήνει ικανοποιημένο.

Το ματς

Από το ξεκίνημα φάνηκε πως θα γίνει ένα ντέρμπι για γερά νεύρα. Οι δύο ομάδες έβρισκαν με συνέπεια τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι με τους Φινλανδούς να έχουν στα υπέρ τους το εξαιρετικό ποσοστό έξω από τα 6.75μ. και τους Πολωνούς να βρίσκουν απαντήσεις με την υπεροπλία τους στα ριμπάουντ (11 έναντι 6). Κάπως έτσι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το οριακό 20-23 που άφηνε ανοικτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια.

Με πολωνικό σερί ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Τέιλορ έτρεξαν ένα 4-0 και ξέφυγαν για πρώτη φορά με διαφορά 7 πόντων (20-27 στο 12'). Το τάιμ άουτ του Ντέτμαν αφύπνισε τους παίκτες του που με μπροστάρηδες τους Χαφ και Κόπονεν απάντησαν με ένα επιμέρους 12-4 καλύπτοντας τη διαφορά και μπαίνοντας μπροστά με 32-31 (15'). Πλέον ήταν η σειρά του Τέιλορ να ζητήσει μία μίνι σύσκεψη με τους παίκτες του που κάνοντας ένα 6-0 πήραν εκ νέου τα ηνία στο σκορ (32-37 στο 16'). Η επίθεση συνέχισε να είναι το δυνατό σημείο των δύο ομάδων κι έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το εύθραυστο 41-42.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να εναλλάσσονται στο σκορ, καθώς καμία από τις δύο δεν μπορούσε να "χτίσει" μία διαφορά που θα της έδινε το δικαίωμα να εφησυχάσει. Σον Χαφ - Πέτερι Κόπονεν από τη μία και Βασίνσκι - Γκορτάτ από την άλλη ηγούνταν επιθετικά με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 52-58.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η υπεροχή της Πολωνίας ήταν αναμφισβήτητη. Οι παίκτες του Τέιλορ υπερείχαν σε όλες τις πλευρές του γηπέδου και αυτό μετουσιώθηκε σε διαφορά. Το τελικό 78-65 μπορεί να αδικεί την προσπάθεια των Φινλανδών, όμως οι Πολωνοί ήταν πιο αποφασιστικοί στο φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 41-42, 52-58, 65-78.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Ντέτμαν): Κοϊβίστο 3 (1), Χαφ 16 (2), Λι 5, Σάλιν 5 (1), Κοτί 2, Κόπονεν 14 (2), Νουουτίνεν 11 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Κάβεν, Άχονεν 2, Μέρφι 6.

ΠΟΛΩΝΙΑ (Τέιλορ): Σελ 6, Σλότερ 13 (1 τρίπ., 8 ασ.), Κούλιγκ 7 (1), Πόνιτκα 8, Βαζίνσκι 17 (2), Γκορτάτ 10, Κόζαρεκ 3 (1), Ζαμοΐσκι 3 (1), Καρνόφσκι 10.

Τα στατιστικά του αγώνα

Η τελική κατάταξη των ομίλων

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ