EUROBASKET

Οι NBAers του Eurobasket

Οι NBAers του Eurobasket

Τρεις μήνες πριν το πρώτο τζάμπολ του Eurobasket, το Sport24.gr συγκέντρωσε όλους τους παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ και έχουν ήδη δηλώσει πως θα βρίσκονται στο μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού.

Τρεις μήνε και μία μέρα έμειναν μέχρι να ξεκινήσει η μεγαλύτερη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το διευρυμένο φέτος Eurobasket, η πρώτη φάση του οποίου θα διεξαχθεί σε τέσσερις χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Κροατία, Λετονία) θα έχει μεγάλες απουσίες αλλά ακόμη περισσότερες παρουσίες, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Αναμφίβολα η ομάδα - χώρα που έχει τη μεγαλύτερη επιρροή και επίδραση από τους NBAers είναι η Γαλλία, που την τελευταία τριετία έχει πάρει τη σχετική... πρωτοκαθεδρία από την Ισπανία. Η ομάδα του Βενσάν Κολέ θα παραταχθεί με εννιά παίκτες που αγωνίζονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη -εφόσον φυσικά επιλεγούν όλοι από τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

Από εκεί και πέρα, το δίδυμο των παικτών που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα είναι οι Τόνι Πάρκερ και Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο ηγέτης των "τρικολόρ" θα είναι ξανά παρών σε Eurobasket, εν αντιθέσει με τον σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς που ανακοίνωσε την παρουσία του στη διοργάνωση , πιθανότατα για τελευταία φορά στην καριέρα του, αφού έχει "πατήσει" τα 37.

Α ΟΜΙΛΟΣ (Μονπελιέ)

Ομάδα Παίκτες
Ρωσία Τιμοφέι Μοζγκόφ (Κλίβελαντ), Αλεξέι Σβεντ (Νέα Υόρκη)
Βοσνία Μίρζα Τελέτοβιτς (ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του - Μπρούκλιν)
Γαλλία Τόνι Πάρκερ (Σαν Αντόνιο), Μπορίς Ντιό (Σαν Αντόνιο), Εβάν Φουρνιέ (Ορλάντο), Νικολά Μπατούμ (Πόρτλαντ),Τζέφρι Λοβέρν (Ντένβερ), Αλεξίς Αζινσά (Νέα Ορλέανη), Ρούντι Γκομπέρ (Γιούτα), Ιάν Μαϊνμί (Ιντιάνα), Κέβιν Σεραφέν (Ουάσινγκτον)
Φινλανδία -
Πολωνία Γκορτάτ (Ουάσινγκτον - ;)
Ισραήλ -

Β ΟΜΙΛΟΣ (Βερολίνο)

Ομάδα Παίκτες
Ισλανδία -
Τουρκία Ερσάν Ιλιασόβα (Μιλγουόκι)
Ισπανία Μαρκ Γκασόλ (Μέμφις - ;), Πάου Γκασόλ (Σικάγο - ;)
Σερβία -
Ιταλία Ντανίλο Γκαλινάρι (Ντένβερ), Λουίτζι Ντατόμε (Βοστώνη), Μάρκο Μπελινέλι (Σαν Αντόνιο)
Γερμανία Ντιρκ Νοβίτσκι (Ντάλας), Κρις Κέιμαν (Πόρτλαντ), Ντένις Σρέντερ (Ατλάντα)

Γ ΟΜΙΛΟΣ (Ζάγκρεμπ)

Ομάδα Παίκτες
Ολλανδία -
Ελλάδα Κώστας Παπανικολάου (Χιούστον), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι), Κώστας Κουφός (Μέμφις - ;), Νικ Καλάθης (Μέμφις - ;)
Κροατία Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Μπρούκλιν)
Σλοβενία Ζόραν Ντράγκιτς (Μαϊάμι - ;), Γκόραν Ντράγκιτς (Μαϊάμι - ;)
ΠΓΔΜ Πέρο Άντιτς (Ατλάντα - ;)
Γεωργία Ζάζα Πατσούλια (Μιλγουόκι - ;)

Δ ΟΜΙΛΟΣ (Ρίγα)

Ομάδα Παίκτης
Εσθονία -
Λετονία -
Λιθουανία -
Ουκρανία Άλεξ Λεν (Φοίνιξ - ;)
Βέλγιο -
Τσεχία -
TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ