EUROBASKET

H Κροατία θέλει τον Περάσοβιτς

H Κροατία θέλει τον Περάσοβιτς
INTIME SPORTS

Η Κεντρική Επιτροπή της κροατικής ομοσπονδίας θα συγκαλέσει σύσκεψη, για να αποφασίσει ποιος κόουτς θα καθίσει στον πάγκο, στο Eurobasket 2015. Ο Περάσοβιτς είνα το φαβορί, αλλά για αυτόν... αποφασίζουν οι Ισπανοί.

Τώρα που ολοκληρώθηκε και το θέμα με την κλήρωση για το Eurobasket 2015 και όλοι όσοι μετέχουν ξέρουν τι τους περιμένει, αναμένεται να μπει και στην τελική ευθεία το θέμα των ομάδων που δεν έχουν κόουτς. Μια είναι η Κρατία.

Όπως είχε πει ο Γιάσμιν Ρέπεσα, δεν δεσμεύεται με κάποιο συμβόλαιο, ενώ οι της ομοσπονδίας έχουν διαρρεύσει ότι δεν θα συνεχίσει να κοουτσάρει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Και ποιος θα το κάνει; Η Κεντρική Επιτροπή της ομοσπονδίας στην Κροατία θα συναντηθεί μέσα στην εβδομάδα, για να αποφασίσει κατ' αρχάς το τέλος της συνεργασίας με τον Ρέπεσα. Από εκεί και πέρα, οι πληροφορίες του sport24.gr αναφέρουν πως στο Νο1 των προτιμήσεων, για αντικαταστάτης είναι ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Μόνο που υπάρχει ένα ζήτημα.

Οι Ισπανοί δεν επιτρέπουν στους κόουτς των ομάδων τους να είναι διπλοθεσίτες, κανονισμός που όπως εξήγησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο ενδεχομένως να αλλάξει. Αλλά δεν έχει αλλάξει ακόμα. Ο Χοσέ Λουίς Σάεθ, πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, είπε μετά την κλήρωση της Δευτέρας (8/12) πως δεν πρόκειται να γίνει κάποια πρόσληψη (γιατί ούτε οι Ισπανοί έχουν κόουτς) πριν το τέλος του Γενάρη. Πράγμα που σημαίνει ότι νωρίτερα δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια εξέλιξη επί του κανονισμού της απαγόρευσης.

Σε περίπτωση τώρα, που ο Περάσοβιτς δεν συμφωνήσει με τους Κροάτες, στο Νο2 της λίστας υπάρχει (όπως πάντα) ο Αλεξάνταρ Πέτροβιτς, ο οποίος τυγχάνει αυτήν την περίοδο πρόεδρος της Τσιμπόνα! Ενδιαφέρεται να επιστρέψει για τρίτη φορά στην εθνική, αλλά για να το κάνει θα πρέπει να αφήσει την καρέκλα στην πρωταθλήτρια Αδριατικής λίγκας. Στο Νο3 των υποψηφίων είναι ο Νέβεν Σπάχια -ο οποίος δραστηριοποιείται φέτος, στο ΝΒΑ και πιο συγκεκριμένα είναι στο τεχνικό τιμ των Χοκς.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ