EUROBASKET

Ο Καζλάουσκας τα έβαλε με το σύστημα!

Ο Καζλάουσκας τα έβαλε με το σύστημα!

Ο Γιόνας Καζλάουσκας χαρακτήρισε δύσκολο τον ημιτελικό με την Κροατία, ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί στο πόσο εξοντωτικό είναι το σύστημα με το οποίο διεξάγονται οι αγώνες του Ευρωμπάσκετ. (video)

Αποστολή στη Σλοβενία: Νίκη Μπάκουλη

Ο άσχετος (στη συνείδηση των Ελλήνων) Γιόνας Καζλάουσκας βρήκε το δρόμο να οδηγήσει τους Λιθουανούς στα προημιτελικά και από εκεί στα ημιτελικά και στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου.

Και όσοι τυχόν σκέφτεστε ότι με το ρόστερ του και εσείς να ήσασταν στον πάγκο της Lietuva, τα ίδια θα γίνονταν, να σας θυμίσουμε πως… δεν είστε.

Είναι εκείνος που μεταξύ άλλων, τάχθηκε εναντίον του συστήματος που υπάρχει στο Ευρωμπάσκετ και το λέτε και εξοντωτικό.

" Θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι με την Κροατία", είπε αρχικά, " διότι είναι ομάδα που παίζει πολύ καλά. Πήρε την πρώτη θέση στο όμιλο της, έχει ύψος, καλούς περιφερειακούς παίκτες. Θα βρούμε τον τρόπο να παίξουμε εναντίον της".

Μετά… τα έβαλε με το σύστημα: " Είναι λίγο παράξενο το γεγονός ότι πριν το ματς με την Ιταλία είχαμε τρεις ημέρες κενό και τώρα σε τρεις ημέρες θα δώσουμε 3 αγώνες που είναι για τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και μετά για τα μετάλλια. Αυτό μάλλον πρέπει να διορθωθεί. Δεν λέω πως μόνο εμείς είμαστε σε αυτήν την κατάσταση. Και η Κροατία έπαιξε σήμερα" δηλαδή χθες, αλλά οι Λιθουανοί αγωνίστηκαν πιο αργά και είχαν μόνο 18 ώρες στη διάθεσή τους για να τα κάνουν όλα (ξεκούραση και προετοιμασία).

Λίγο αργότερα, ο Καζλάουσκας θα θύμιζε και ότι " η πρώτη φάση έχει πέντε ματς σε έξι μέρες, ακολουθεί η δεύτερη με τρία ματς σε πέντε ημέρες, έπειτα ξεκουράζεσαι ένα τριήμερο και έρχονται οι πιο σημαντικές μάχες σε εξοντωτικό ρυθμό. Κάτι πρέπει να γίνει".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ