EUROBASKET

Ο Δημήτρης Πρίφτης στο Sport24.gr

Ο Δημήτρης Πρίφτης στο Sport24.gr

Ο ασίσταντ κόουτς της Εθνικής, Δημήτρης Πρίφτης απάντησε σε δικές σας ερωτήσεις μέσω του Sport24.gr! Διαβάστε αναλυτικά τι είπε...

Ο ασίσταντ κόουτς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Δημήτρης Πρίφτης απάντησε στις δικές σας ερωτήσεις μέσω του Sport24.gr.

Διαβάστε τα κυριότερα από όσα είπε:

Για την παρουσία του Γιοακίμ Νοά τόνισε: " Της έχει προσδώσει μέγεθος μέσα στο καλάθι κι ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια απ' αυτή που έχει η γαλλική ομάδα και κυρίως μεγάλη συμμετοχή στα ριμπάουντ, ειδικά στα επιθετικά".

Για την παρουσία του Κώστα Κουφού σε σχέση με το 2009: " Είναι πολύ πιο αποτελεσματικός, αρκετά πιο ώριμος με μεγαλύτερη προσαρμογή στα ευρωπαϊκά δεδομένα και με διαρκή βελτίωση ακόμη και σε αυτό το τουρνουά, από αγώνα σε αγώνα".

Για το αν μπορεί να κερδίσει η Εθνική μας τη Γαλλία: " Αναμφίβολα, η Γαλλία έχει το προβάδισμα. Στη θεωρία είναι το φαβορί, καθώς έχει εμφανιστεί σε αυτό το τουρνουα με όλα της τα όπλα. Εμείς έχουμε δείξει πολύ καλά σημάδια και μεγάλες δυνατότητες κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Έχουμε πολύ καλή χημεία, υψηλό κίνητρο και ενθουσιασμό. Σίγουρα, έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε τους Γάλλους και για να γίνει αυτό πρέπει να φτάσουμε στα δικά μας υψηλά επίπεδα απόδοσης".

Για το αν ο Νικ Καλάθης θα μαρκάρει τον Τόνι Πάρκερ: " Υπάρχει ένα πλάνο σε δεδομένη στιγμή του παιχνιδιού απομόνωσης του Πάρκερ, αυτό μπορεί να γίνει είτε από τον Καλάθη, είτε από κάποιον άλλο παίκτη. Το δυνατό σημείο των Γάλλων είναι η κινητικότητα και η ταχύτητα κι εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό και να βάλουμε μυαλό στο παιχνίδι μας και καλή απόφαση-διάβασμα".

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της Εθνικής: " Όταν ξεκίνησε αυτή η ομάδα δίπλα της υπήρχαν πολλά ερωτηματικά. Αφού πρόκειται για ένα εντελώς καινούργιο γκρουπ παικτών. Ακόμη κι εμείς οι ίδιοι αναρωτιόμασταν για τις δυνατότητες που μπορούσαμε να έχουμε. Καλώς ή κακώς, ακόμη κι εμείς μαθαίνουμε την ομάδα μας κατά τη διάρκεια αυτών των αγώνων, συμπεριλαμβανομένων και των φιλικών.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την εικόνα της ομάδας, αλλά σίγουρα πρέπει να αναζητούμε και το επιπλέον. Υπάρχουν τεράστια περιθώρια, είναι μια νέα ομάδα και σε μέσο όρο ηλικίας και μια ομάδα της επόμενης μέρας. Για τον Πάρκερ αναφέρθηκα προηγουμένως, θέλει μια ομαδική τακτική, δεν θα πρέπει όμως να πέσουμε στην παγίδα της προσωποποίησης μιας ομάδας που έχει και πολλούς άλλους αξιόλογους παίκτες".

Για το αν είναι έξτρα κίνητρο για την Εθνική το ότι οι Γάλλοι ουσιαστικά μας επέλεξαν: " Είναι σαφές ότι οι Γάλλοι μας διάλεξαν κι αυτό το συζητήσαμε μεταξύ μας και αναμφίβολα αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για όλους μας".

Για το αν η Εθνική μπορεί τα επόμενα χρόνια να φέρει επιτυχίες: " Είμαι σχεδόν βέβαιος. Μετά από την κοινή διαδρομή μου με αυτή την ομάδα σε αυτό το τουρνουά, όπως προανέφερα είναι μια ομάδα της επόμενης μέρας. Διαθέτει αρκετά νέα παιδιά, που προέρχονται και από τις μικρες εθνικές ομάδες.

Αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για το ελληνικό μπάσκετ, γιατί δείχνει ότι υπάρχει προγραμματισμός. Είναι θέμα χρόνου και υπομονής από όλους μας, να έρθουν και τα μεγάλα αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια. Θα προσπαθήσουμε όμως και ...για φέτος!".

Για το αν μπορούμε να κοντράρουμε την ομάδα της Γαλλίας: " Πρέπει να είμαστε συνετοί στην επίθεση. Το λέω για μια ακόμη φορά. Αυτό θα πλήξει το παιχνίδι τους, που είναι το γρήγορο χτύπημα. Πρέπει να μπούμε πέντε παίκτες στο ριμπάουντ και ο καθένας ξεχωριστά να πάρει περισσότερα ριμπάουντ απ' αυτά που του αναλογούν στην φάση.

Πρέπει επίσης να τους βάλουμς σε μια διαδικασία συνεχούς κίνησης για να τους βρούμε ευάλωτους και να τους χτυπήσουμε. Αυτό θα γίνει είτε με κοψίματα των ψηλών, μετά το πικ-εντ-ρολ, είτε με ελεύθερα σουτ από την αδύνατη πλευρά".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ