EUROBASKET

Ο Τζόρτζεβιτς δεν έγινε Γιαννάκης

Serbia's coach Aleksandar Djordjevic watches his players during their Eurobasket European Basketball Championship final match against Slovenia, in Istanbul, Sunday, Sept. 17. 2017. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
Serbia's coach Aleksandar Djordjevic watches his players during their Eurobasket European Basketball Championship final match against Slovenia, in Istanbul, Sunday, Sept. 17. 2017. (AP Photo/Lefteris Pitarakis) AP

Την ευκαιρία να γίνει ο δεύτερος μετά τον Παναγιώτη Γιαννάκη που θα κατακτούσε Ευρωμπάσκετ τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής έχασε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, μετά την ήττα των Σέρβων στον τελικό του Ευρωμπάσκετ 2017.

Από το 2013, που ανέλαβε την εθνική ομάδα της Σερβίας, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει καταφέρει να την οδηγήσει σε τρεις τελικούς. Το 2014 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 2017 στο Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας.

Ωστόσο, και τις τρεις φορές, οι Σέρβοι δεν κατάφεραν να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφού τις δύο πρώτες ηττήθηκαν από τους Αμερικανούς, ενώ το βράδυ της Κυριακής, η Σλοβενία ήταν αυτή που έκανε τη ζημιά στον Τζόρτζεβιτς, ο οποίος έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει κάτι, που μόνο ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει επιτύχει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Να κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής.

Ο "δράκος" ήταν ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος στο έπος του 1987, αλλά και ο "στρατηγός" της ελληνικής ομάδας το 2005 στο Βελιγράδι. Δέκα χρόνια νωρίτερα, το 1995 στην Αθήνα, με συγκλονιστική εμφάνιση στον τελικό απέναντι στη Λιθουανία, ο Τζόρτζεβιτς είχε οδηγήσει τη Γιουγκοσλαβία στο χρυσό μετάλλιο.

Αν παραμείνει στο πόστο του, θα πρέπει να περιμένει άλλα τέσσερα χρόνια, μέχρι το Ευρωμπάσκετ του 2021, όπου θα προσπαθήσει και πάλι να φτάσει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

AP Photo/Lefteris Pitarakis

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ