EUROBASKET

Ο Τεόντοσιτς των ρεκόρ

Ο Τεόντοσιτς των ρεκόρ

Τα όργια του Μίλος Τεόντοσιτς στον αγώνα της Σερβίας με την Τουρκία απέκτησαν... ιστορική αξία. Ο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του Eurobasket, στον τομέα των ασίστ.

Η νίκη της Σερβίας επί της Τουρκίας (91-72) είναι πολύ πιθανό να δώσει στους "όρλοβι" την πρωτιά στον Β' όμιλο. Πέραν αυτού όμως, απέκτησε ιστορικό χαρακτήρα για τον Μίλος Τεόντοσιτς. Ο γκαρντ της Σερβίας μοίρασε δεκατρείς (13) ασίστ απέναντι στους γείτονες, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ.

Ρεκόρ το οποίο μάλιστα επετεύχθη μόλις... τη Δευτέρα (7/9), στο παιχνίδι της Λιθουανίας με το Βέλγιο. Τότε, ο Μάντας Καλνιέτις μοίρασε δεκατρείς (13) τελικές πάσες, "γράφοντας ιστορία". Δεν έμεινε όμως για πολύ στην κορυφή της σχετικής λίστας, αφού το απόγευμα της Τετάρτης (9/9), ο Μίλος Τεόντοσιτς θέλησε να τον μιμηθεί. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δίχως να κάνει λάθος στο παιχνίδι. Στοιχείο που μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την ουσία του πράγματος.

Παρεμπιπτόντως, ο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι αυτός που βρίσκεται δεύτερη θέση της ίδιας λίστας, αφού πριν από έξι χρόνια (2009) είχε μοιράσει μία ασίστ λιγότερη (12 στο σύνολο), απέναντι στη Λιθουανία.

Αναλυτικά η πρώτη εξάδα των ασίστ

Όνομα Χώρα Ασίστ Χρονιά
Μίλος Τεόντοσιτς Σερβία 13 2015
Μάντας Καλνιέτις Λιθουανία 13 2015
Μίλος Τεόντοσιτς Σερβία 12 2009
Ράιμοντς Μιγκλίνιεκς Λετονία 12 2001
Βλάντιμιρ Μπογκόγιεβιτς Γερμανία 12 1999
Ντοντέι Ντρέιπερ Κροατία 12 2011
TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ