EUROBASKET

Ο Σρέντερ απέτρεψε το "πατατράκ"

Ο Σρέντερ απέτρεψε το "πατατράκ"

Με τον Ντένις Σρέντερ να κάνει όλη τη δουλειά (επιθετικά), η Γερμανία απέφυγε το στραβοπάτημα στην πρεμιέρα του Eurobasket, κερδίζοντας δύσκολα την Ουκρανία (75-63), σε παιχνίδι για τον Β' Όμιλο.

Παρά την κακή (σε μεγάλο διάστημα του σαρανταλέπτου) εμφάνισή της, η Γερμανία κατάφερε να πάρει τη νίκη στην πρεμιέρα του Eurobasket, επικρατώντας της Ουκρανίας στο Τελ Αβίβ (75-63) -για τον Β' Όμιλο της διοργάνωσης. Η ομάδα του Κρις Φλέμινγκ δυσκολεύτηκε περισσότερο απ ότι ενδεχομένως περίμενε, κι αυτό γιατί η αστοχία αποτέλεσε συνώνυμο των προσπαθειών της σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο MVP

Σε αυτή τη διοργάνωση, όλα θα ξεκινάνε και θα τελειώνουν στον Ντένις Σρέντερ για τη Γερμανία. Το πρώτο δείγμα ήταν αντιπροσωπευτικό, αφού ο εκρηκτικός πλεϊμέικερ είχε 32 πόντους (με 6/11 δίπ., 5/9 τρίπ., 5/5 βολ.), 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 λάθη σε 32'54'' συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Γερμανία ξεκίνησε με κάκιστο τρόπο το παιχνίδι, αλλά το επιθετικό της ξέσπασμα στο β' δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να πάρει τον έλεγχο του ρυθμού στα χέρια της και να βάλει τις βάσεις της επικράτησής της.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Είναι λογικό να βλέπουμε στην στατιστική πως ο Ντένις Σρέντερ εκτέλεσε το 1/3 των σουτ της Γερμανίας. Μιλάμε άλλωστε για τον ηγέτη αυτής της ομάδας και τον μοναδικό παίκτη που μπορεί να κρίνει καταστάσεις, διαχωρίζοντας την αποτυχία από την επιτυχία στο Eurobasket.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Γερμανία ξεκίνησε με νευρικότητα το παιχνίδι, κάτι που αποτυπώθηκε στα ποσοστά της. Με 2/12 σουτ εντός παιδιάς στην εκκίνηση της α' περιόδου ήταν λογικό να υποχρεωθεί να ακολουθεί στο σκορ (6-13 στο 7'), την ώρα που ο Ντένις Σρέντερ έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να διατηρήσει την ομάδα του σε απόσταση βολής. Χρειάστηκαν άλλωστε κάτι παραπάνω από ένα δεκάλεπτο οι υπόλοιποι για να βρουν τον στόχο, με αποτέλεσμα σταδιακά ο ρυθμός να αλλάζει.

Η "νασιοναλμανσάφτ" βελτίωσε αισθητά την εικόνα της στο μπροστινό μέρος του παρκέ στο β' δεκάλεπτο, σημείωσε 30 πόντους σε αυτό το διάστημα, και κατάφερε να μετατρέψει το -7 (9-16) σε +6 (39-33) στο τέλος του α' μέρους. Με τον Ρόμπιν Μπένζινγκ να αποτελεί τον έτερο επιθετικό πόλο της γερμανικής ομάδας, την ώρα που η Ουκρανία στηριζόταν περισσότερο σε προσωπικές εξάρσεις, παρά σε οργανωμένο πλάνο εκτέλεσης.

Η κατάσταση δεν άλλαξε, ως προς την ουσία της, στο γ' και το δ' δεκάλεπτο, με τον Ντένις Σρέντερ να κάνει ό,τι ήταν απαραίτητο προκειμένου να μην επιτραπεί η... ανατροπή από την ουκρανική ομάδα. Πως άλλωστε να τα καταφέρει η ομάδα του Γιεβγκέν Μουρζίν από την στιγμή που είχε 6/22 τρίποντα; Η νίκη κατέληξε στη Γερμανία (75-63), με τον πλεϊμέικερ των Atlanta Hawks να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με τρίποντο στην εκπνοή.

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 39-33, 58-47, 75-63.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Φλέμινγκ): Λο 5, Βόιτμαν 8 (6 ριμπ., 5 ασ.), Στάιγκερ 2, Τάντα 2, Τάις 7 (8 ριμπ.), Μπένζινγκ 17 (3), Σρέντερ 32 (5 ριμπ., 7 ασ.), Άκπιναρ, Μπαρτέλ 2, Τίμαν.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Μουρζίν): Πουστοζβόνοβ 6, Κολτσένκο 5 (1), Λουκάσοφ, Οτβερτσένκο 8 (1), Λίποβι 2 (7 ριμπ., 4 ασ.), Κορνιγιένκο 2, Μπομπρόφ 5, Ζάιτσεφ 4, Κραφτσόφ 3, Πούστοβι 11 (5 ριμπ.), Κόνιεφ 5 (1), Μίσουλα 12 (2).

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ