EUROBASKET

Ο Σκαριόλο και το παράπονο

Ο Σκαριόλο και το παράπονο
INTIME SPORTS

Δύο ημέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Eurobasket, ο Σέρτζιο Σκαριόλο μίλησε στη Marca για όσα έζησε με την Ισπανία στο "Πιέρ Μορουά", εκφράζοντας παράλληλα το... παράπονό του.

Έχει ακούσει τα εξ αμάξης από το ελληνικό κοινό, το οποίο αμφιβάλλει ανοιχτά για τις ικανότητές του. Πως απαντάει ο ίδιος; Με τρία χρυσά μετάλλια στα τέσσερα τελευταία Eurobasket. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο επέστρεψε στον πάγκο της Ισπανίας, μετά από δύο "περίεργα" χρόνια όπου κοούτσαρε ο Χουάν Αντόνιο Ορένγκα.

Ο "χρυσός" (κατ' εξακολούθηση) προπονητής της "φούρια ρόχα" μίλησε στη Marca για όσα έζησε στη Λιλ την τελευταία εβδομάδα, στέλνοντας μήνυμα... αναγνώρισης της δουλειάς του προπονητή. Τι είπε; " Αν κερδίζει μια ομάδα δεν ασχολείται κανείς μαζί σου, αν όμως χάσει, τότε είναι δικό σου το φταίξιμο", για να επισημάνει πως " πρόκειται για μία κοινή παραδοχή από τον περισσότερο κόσμο".

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη σημασία που έχει να αλλάξει η επικρατούσα άποψη γιατί " ελπίζω πως κάποια στιγμή θα εκτιμηθεί η δουλειά του προπονητή, ανεξάρτητα από τις επιτυχίες που μπορεί να έχει κάποιος".

Παρεμπιπτόντως, ο 54χρονος τεχνικός έχει κατακτήσει τρία χρυσά σε Eurobasket (2009, 2011 και 2015) ένα ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012).

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ