EUROBASKET

Ο Σέρχιο Γιούλ γίνεται... 100άρης

Ο Σέρχιο Γιούλ γίνεται... 100άρης

Το αποψινό φιλικό με το Βέλγιο έχει ιστορικό χαρακτήρα για τον Σέρχιο Γιούλ, ο οποίος θα σημειώσει την 100ή του εμφάνιση με τα χρώματα της εθνικής ομάδας της Ισπανίας. Η καταμέτρηση ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια...

Έξι χρόνια χρειάστηκε ο Σέρχιο Γιούλ μέχρι να φτάσει σε τριψήφιο αριθμό συμμετοχών με την εθνική ομάδα της χώρας του. Ο 28χρονος κόμπο γκαρντ αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής απόψε, στο φιλικό παιχνίδι της Ισπανίας με το Βέλγιο, σημειώνοντας την 100ή εμφάνισή του με τους "φούριας ρόχας".

Κι όλα αυτά από το 2009 κι έπειτα, αφού όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου έξι χρόνια (σ.σ.: για την ακρίβεια, στις 14 Αυγούστου 2009) απέναντι στην Κούβα. " Το ντεμπούτο μου ήταν κόντρα στην Κούβα. Δεν το θυμάμαι καλά, αλλά νομίζω πως είχα σκοράρει εφτά ή οκτώ πόντους", αναφέρει ο ίδιος προσπαθώντας να θυμηθεί τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε η πορεία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ισπανίας.

Τι θυμάται περισσότερο από αυτή την εξαετία; " Το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου" θα πει, για να προσθέσει πως " τότε ήμασταν σίγουρα απογοητευμένοι που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε, αλλά κοιτώντας πίσω θα έλεγα πως αδιαμφισβήτητα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που είχαμε".

Με τους "φούριας ρόχας", ο εκ των ηγετών της Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει δύο χρυσά (2009 και 2011) και ένα χάλκινο (2013) μετάλλιο σε Eurobasket, όπως επίσης -φυσικά- το ασημένιο μετάλλιο στο Λονδίνο, πριν από μία τριετία. Παρεμπιπτόντως, θα γίνει ο 39ος παίκτης που θα φτάσει σε αυτό το νούμερο.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ