EUROBASKET

Ο Ρούμπιο επιβεβαίωσε την... απουσία του

Ο Ρούμπιο επιβεβαίωσε την... απουσία του
2010 EPSILON

Η απουσία του Ρίκι Ρούμπιο από το Eurobasket ήταν λίγο πολύ γνωστή, με τον 25χρονο πλεϊμέικερ να εξηγεί γιατί θέλει να ξεκουραστεί φέτος το καλοκαίρι, βάζοντας τέλος σε όλη την παραφιλολογία.

Μετά από πολύ καιρό, ο Ρίκι Ρούμπιο βρέθηκε στη Βαρκελώνη, την πόλη στην οποία "μεγάλωσε" και ανδρώθηκε μπασκετικά. Έπρεπε βέβαια να ολοκληρώσει πρώτα τις υποχρεώσεις του με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, για να μπει στο αεροπλάνο και να ταξιδέψει μέχρι την πρωτεύουσα της Καταλονίας. Και εν συνεχεία να "ανακριθεί" από την "El Mundo Deportivo" για θέματα που αφορούσαν τόσο τον ίδιο όσο και τους "φούριας ρόχας".

Αυτό που είχε να πει για αρχή ήταν ότι "η αλήθεια είναι πως δεν είμαι πολύ τυχερός όσον αφορά τους τραυματισμούς. Την πρώτη χρονιά είχα πρόβλημα στο γόνατο και τώρα έχω στον αστράγαλο. Είναι ενοχλητικό όλο αυτό, αλλά προσπαθώ να είμαι θετικός και να μάθω από αυτό", πριν συνεχίσει μιλώντας για την απόφασή του να πει "όχι" στην Ισπανία, γιατί " θα έπρεπε να θέσω σε κίνδυνο το μέλλον μου. Θα πίεζα πολύ το σώμα μου".

Όταν μάλιστα η κουβέντα πήγε στις απουσίες των "φούριας ρόχας" για το προσεχές καλοκαίρι, αφού εκτός μάχης έχει τεθεί και ο Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν, τόνισε πως " υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες που μπορούν να προσφέρουν και να βοηθήσουν. Στη θέση "1" για παράδειγμα έχουμε τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, τον Σέρχιο Γιούλ αλλά και τον Πάου Ρίμπας που κάνει εξαιρετική χρονιά φέτος". Οι δύο τελευταίοι ψηφίστηκαν μάλιστα στην καλύτερη πεντάδα της Liga Endesa για φέτος .

Επί της ουσίας, ο 25χρονος πλεϊμέικερ επιβεβαίωσε με επίσημο τρόπο την επικείμενη απουσία του από το Eurobasket, κάτι που πάντως είχε διαφανεί προ καιρού, όταν ο Φλιπ Σόντερς αποκάλυψε πως ο παίκτης των "Λύκων" δεν πρόκειται να ενισχύσει την εθνική ομάδα της χώρας του .

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ