EUROBASKET

Ο Πορζίνγκις δηλώνει "παρών" για το EuroBasket

New York Knicks' Kristaps Porzingis in action during an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Friday, March 3, 2017, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum)
New York Knicks' Kristaps Porzingis in action during an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Friday, March 3, 2017, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum) AP

Η παρουσία του Κρίσταπς Πορζίνγκις στην εθνική ομάδα της Λετονίας αποτελεί το μεγαλύτερο ζητούμενο των "κόκκινων", με τον αστέρα των Νιου Γιορκ Νικς να δηλώνει πως αυτό το καλοκαίρι θέλει να είναι "παρών" στο EuroBasket.

Για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, η Λετονία μπορεί να ελπίζει βάσιμα πως αυτό το καλοκαίρι θα έχει στις τάξεις της τον Κρίσταπς Πορζίνγκις. Ο σταρ των Νιου Γιορκ Νικς μίλησε στην ιστοσελίδα της FIBA για αυτά που βρίσκονται μπροστά του το καλοκαίρι, εξηγώντας πως στο μυαλό του δεν βρίσκεται κάτι άλλο, πέραν της εθνικής του ομάδας.

" Θα ήθελα να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης και να έχει μια καλή πορεία", τόνισε χαρακτηριστικά ο ψηλός της Λετονίας, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν έχει δώσει το "παρών" στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του από το 2013 κι έπειτα. Κι αυτή ήταν μια απουσία που "πλήγωσε" την ομάδα του Άιναρς Μπαγκάτσκις τα τελευταία χρόνια.

Για την ιστορία, η Λετονία βρίσκεται στον Δ' Όμιλο της διοργάνωσης (αυτόν της Κωνσταντινούπολης) μαζί με την Τουρκία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Ρωσία, τη Σερβία και το Βέλγιο. Ήτοι, θα πρέπει να κάνει μια μίνι υπέρβαση για να πάρει το εισιτήριο για τη β' φάση του EuroBasket. Κι εδώ είναι που έρχεται η παρουσία του Κρίσταπς Πορζίνγκις να ανεβάσει κατακόρυφα το ηθικό των "κόκκινων", που θέλουν να φτάσουν μέχρις τους "8".

AP Photo/Matt Slocum

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ