EUROBASKET

Ο Πάρκερ ισοφάρισε τον Γκάλη

Ο Πάρκερ ισοφάρισε τον Γκάλη

Στο παιχνίδι της Γαλλίας με την Βοσνία γράφτηκε ιστορία, καθώς ο τίτλος του πρώτου σκόρερ στην ιστορία των Ευρωμπάσκετ μοιράζεται στα δύο μεταξύ Νίκου Γκάλη και Τόνι Πάρκερ

Το φετινό Ευρωμπάσκετ θα ήταν ιστορικό, καθώς θα ο τίτλος του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του θεσμού θα άλλαζε χέρια. Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων η Γαλλία αντιμετώπισε την Βοσνία σε ένα παιχνίδι που λίγοι θα θυμούνται τα όσα έγιναν στον αγώνα, όμως όλοι θα θυμούνται ότι είναι ο αγώνας όπου ο Τόνι Πάρκερ "έπιασε" τον Νίκο Γκάλη.

Ο μεγάλος ηγέτης των Γάλλων με τους 11 πόντους που σημείωσε έφτασε τους 1030 πόντους στα Ευρωμπάσκετ ισοφαρίζοντας τον δικό μας "Nick the Greek". Ο Πάρκερ θα μπορούσε από σήμερα (6/9) να ξεπεράσει τον Γκάλη, όμως ο Κολέ αποφάσισε να τον κρατήσει στον πάγκο στο τέταρτο δεκάλεπτο κι έτσι η ιστορία θα γραφτεί αύριο (7/9) όταν και οι "τρικολόρ" θα αντιμετωπίσουν την Πολωνία. και με ένα πόντο από τα χέρια του γκαρντ των Σπερς η κορυφή της σχετικής λίστας θα αλλάξει χέρια και θα γραφτεί ιστορία.

Η μεγάλη διαφορά έγκειται, ωστόσο στο γεγονός ότι ο Γκάλης έφτασε τους 1030 πόντους έπειτα από 33 αγώνες (31.2π. μέσο όρο), ενώ ο Πάρκερ φτάνει αυτό το τεράστιο νούμερο έπειτα από 61 εμφανίσεις (16.88π.).

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ