EUROBASKET

Ο Οκερεαφόρ εντυπωσίασε στο Eurobasket κι έρχεται για την Κύμη

Ο Οκερεαφόρ εντυπωσίασε στο Eurobasket κι έρχεται για την Κύμη

Ο Τέντι Οκερεαφόρ ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της Μεγάλης Βρετανίας, έκανε πολύ καλό Eurobasket -τηρουμένων των αναλογιών- κι είναι έτοιμος να δείξει το ταλέντο του στη Stoiximan.gr Basket League με τη φανέλα της Κύμης.

Όταν στις 17 του Αυγούστου η Κύμη ανακοίνωσε την απόκτηση του Τέντι Οκερεαφόρ, η είδηση πέρασε αδιάφορη από τους περισσότερους, καθώς επρόκειτο απλά γι’ ακόμα έναν ξένο παίκτη που έρχεται να παίξει μπάσκετ στη χώρα μας. Αρκετοί, όμως, στάθηκαν στο γεγονός πως ο 24χρονος γκαρντ (1.93 μέτρα) είναι διεθνής με τη Μεγάλη Βρετανία, συνεπώς περίμεναν να τον δουν στο Eurobasket 2017, αφού πρώτα έβγαλαν ορισμένα συμπεράσματα από τα φιλικά προετοιμασίας με την Εθνική μας ομάδα.

Το ταξίδι του νέου βασικού πόιντ γκαρντ της Κύμης ήταν σύντομο στο 40ο Eurobasket, καθώς η ομάδα του αποκλείστηκε από την 1η φάση, ωστόσο οι εντυπώσεις που άφησε ήταν εξαιρετικές, δεδομένου του επιπέδου της Μεγάλης Βρετανίας. Δεν πανηγύρισε νίκη κι αποχώρησε με 0-5 από την Πόλη, ωστόσο η Εθνική της πατρίδας του πάλεψε τα περισσότερα ματς και λίγο έλειψε να κάνει το... μπαμ απέναντι στη Λετονία και στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στη Ρωσία.

Όσο για τον ίδιο τον Τέντι Οκερεαφόρ; Ήταν από τους βασικούς παίκτες της Μεγάλης Βρετανίας κι ο Τζο Προύντι είχε βασίσει πάνω του πολλά από τα plays της ομάδας του. Ο γκαρντ της Κύμης έμενε στο παρκέ για κάτι περισσότερο από 30 αγωνιστικά λεπτά κατά μέσο όρο και ολοκλήρωσε το τουρνουά ως ο τρίτος σκόρερ της Μεγάλης Βρετανίας (9.6 πόντοι), ο δεύτερος καλύτερος στα ριμπάουντ (4.2 "σκουπίδια") κι ο κορυφαίος δημιουργός (4.8 ασίστ). Ήταν τρίτος στο efficiency με 11.4 βαθμούς.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Οκερεαφόρ δεν πέρασε απαρατήρητος από το Eurobasket 2017. Το αντίθετο. Μάλιστα, είχε 50% στα τρίποντα, αν και δεν δοκιμάζει συχνά το χέρι του (7/14). Οι κορυφαίες του εμφανίσεις ήταν απέναντι στη Λετονία, όταν μέτρησε 12 πόντους με 2/3 τρίποντα και 9 ασίστ και στο ματς με τη Σερβία, όπου σταμάτησε στους 17 πόντους με 3/4 πίσω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων, ενώ μοίρασε και 4 τελικές πάσες τους συμπαίκτες του. Όχι κι άσχημα.

Στην Κύμη έχουν κάθε λόγο να τρίβουν τα χέρια τους. Ο Τέντι Οκερεαφόρ έδειξε πως έχει όλα όσα χρειάζονται για να βοηθήσει τη νέα του ομάδα να πετύχει τους στόχους της στη Stoiximan.gr Basket League. Και παράλληλα είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα της καριέρας του. Εξάλλου είναι νέος (24 ετών), μόλις πέρυσι ολοκλήρωσε την κολεγιακή του καριέρα και στην πρώτη του επαγγελματική σεζόν αγωνίστηκε στην Εσθονία κι έπειτα στην ιταλική Πιστόια. Φέτος, θα παίξει στην Ελλάδα, στο πρωτάθλημα που τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει ξένους οι οποίοι έφτασαν μέχρι τη Euroleague! Πού ξέρετε...

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ