EUROBASKET

Ο Μαριάνοβιτς, το ΝΒΑ και η εθνική Σερβίας

Ο Μαριάνοβιτς, το ΝΒΑ και η εθνική Σερβίας

Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς μιλά για το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην εθνική Σερβίας, έπειτα από μια αγωνιστική περίοδο γεμάτη με ρεκόρ και τι θα κάνει... από χειμώνα.

Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς κέρδισε τις προτιμήσεις του κοινού του Sport24.gr, για καλύτερος σέντερ της τελευταίας αγωνιστικής περιόδου στη Euroleague, πριν μπει στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, αφού προηγουμένως έγινε ο νέος κάτοχος των double double στην καλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση, σε συλλογικό επίπεδο και ρίξει από το Νο1 της λίστας με τους έχοντες περισσότερα ριμπάουντ σε μια σεζόν, τον Μιρσάντ Τουρκσάν.

Κάπως έτσι, μπήκε και στη λίστα με τους παίκτες που θέλει να δει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, στην εκκίνηση της προετοιμασίας των Σέρβων για το προσεχές Eurobasket. Σημείωση: δεν έχει παίξει με την εθνική, από το Eurobasket της Λιθουανίας όπου δεν είχε ακριβώς ενεργό ρόλο. Η zurnal.rs τον ρώτησε αν βλέπει το μέλλον του στο ΝΒΑ, για να εξηγήσει πως " για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα είναι ένα ενδεχόμενο. Αυτό που με ενδιαφέρει, μέχρι νεοτέρας είναι να κερδίσω μια θέση στην εθνική Σερβίας. Η κλήση μου είναι άλλη μια απόδειξη πως βρίσκομαι στο σωστό δρόμο. Γενικά φέτος, είχα διάφορες τέτοιες αποδείξεις. Η ευκαιρία να βρεθώ με τους καλύτερους παίκτες της χώρας και να δουλέψω υπό τις οδηγίες του Τζόρτζεβιτς είναι κάτι που θα μου δώσει μεγάλη ικανοποίηση. Η φανέλα της εθνικής έχει ιδιαίτερη γοητεία". Για την ιστορία, εδώ και μήνες υπάρχει η πληροφορία ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα.

Στην προεπιλογή των Σέρβων είναι άλλοι τέσσερις παίκτες του Ερυθρού Αστέρα (Κάλινιτς, Γιόβιτς, Ντάνγκουμπιτς και Μίτροβιτς) με τον Μαριάνοβιτς να καταλήγει στο "είναι μεγάλη αναγνώριση για την ομάδα μας, αλλά την ίδια ώρα είναι τεράστια ευθύνη. Πρέπει να συνεχίσουμε την καλή δουλειά".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ