EUROBASKET

Ο Μαριάνοβιτς "κατάπιε" τους Ιταλούς

ÔÏÕÑÍÏÕÁ ÁÊÑÏÐÏËÉÓ 2017 / ÉÔÁËÉÁ - ÓÅÑÂÉÁ / ACROPOLIS TOURNAMENT 2017 / ITALY - SERBIA (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÔÏÕÑÍÏÕÁ ÁÊÑÏÐÏËÉÓ 2017 / ÉÔÁËÉÁ - ÓÅÑÂÉÁ / ACROPOLIS TOURNAMENT 2017 / ITALY - SERBIA (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με κορυφαίο τον NBAer Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, η Σερβία επικράτησε της Ιταλίας στο εναρκτήριο παιχνίδι του τουρνουά "Ακρόπολις".

Η διαφορά δυναμικότητας είναι υπαρκτή, ακόμη κι αν οι Σέρβοι είναι αναγκασμένοι να παίξουν φέτος το καλοκαίρι χωρίς τους τραυματίες Τεόντοσιτς, Μπιέλιτσα, Γιόκιτς. Κι αν σκεφτείτε πως η Ιταλία δεν έχει τον κορυφαίο της παίκτη, τον Ντανίλο Γκαλινάρι που έσπασε το χέρι του όταν γρονθοκόπησε παίκτη της Ολλανδίας στο μεταξύ τους φιλικό, καταλαβαίνετε πως η ομάδα του Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς συνεχίζει να βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από εκείνη του Έτορε Μεσίνα, την οποία νίκησε με 73-65 στο εναρκτήριο παιχνίδι του τουρνουά "Ακρόπολις" που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ.

Με τον Μαριάνοβιτς να είναι ασταμάτητος στην πρώτη περίοδο, η Σερβία κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ, αλλά να είναι συνεχώς πίσω από την Ιταλία που σούταρε καλά κοντά στο καλάθι και εκμεταλλεύθηκε τις επισκέψεις της στη γραμμή των βολών. Με τον ρυθμό να πέφτει στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι τυπικά φιλοξενούμενοι παίκτες του Τζόρτζεβιτς κράτησαν το προβάδισμα, κέρδισαν και τις επόμενες δυο περιόδους και έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκαν με 11 παίκτες.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν με 21 πόντους (6/8 δίποντα, 9/12 βολές, 8 ριμπάουντ σε 23 λεπτά) ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς των Detroit Pistons, ενώ ο Μάρκο Μπελινέλι των Atlanta Hawks ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι Ιταλοί καθώς σκόραρε 20 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ σε 31 λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 38-40, 56-59, 65-73

ΙΤΑΛΙΑ (Μεσίνα): Χάκετ 5 (1/5 τρίπ., 3 ασ.), Ντέλα Βάλε, Μπελινέλι 20 (4/11 τρίπ.), Αραντόρι 11 (1), Φιλόι, Μπίλιγκα, Μέλι 6, Πάσκολο 2, Κουζίν, Τσέρβι 2, Αμπάς, Μπερνς 4, Ντατόμε 9 (1/6 τρίπ.).

ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Μάτσβαν 4 (7 ασ.), Μπογκντάνοβιτς 10 (2), Λούσιτς 12 (1), Μιλοσάβλιεβιτς 2, Μπίρσεβιτς, Στίματς 6, Μίσιτς 6, Γκούντουριτς 3 (1), Γιόβιτς 2, Κούζμιτς 6, Μαριάνοβιτς 21 (8 ριμπ.).

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ