EUROBASKET

Ο Κολέ δήλωσε προβληματισμένος με Τιλί

Kim Tillie, center, of France drives through the defense of Turkey's Cedi Osman (6) and Semih Erden during their semi-final match in the FIBA Olympic Qualifying basketball Saturday, July 9, 2016 in suburban Pasay city south of Manila, Philippines. France won 75-63 to face Canada in the finals. At left is Turkey's Sinan Guler.(AP Photo/Bullit Marquez)
Kim Tillie, center, of France drives through the defense of Turkey's Cedi Osman (6) and Semih Erden during their semi-final match in the FIBA Olympic Qualifying basketball Saturday, July 9, 2016 in suburban Pasay city south of Manila, Philippines. France won 75-63 to face Canada in the finals. At left is Turkey's Sinan Guler.(AP Photo/Bullit Marquez) AP

Ο Βενσάν Κολέ μίλησε για τις πιθανότητες παρουσίας του Κιμ Τιλί στο EuroBasket, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την εικόνα του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Ολυμπιακού στα φιλικά. Γιατί περιμένει και ο... Γιάννης Σφαιρόπουλος, τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Γαλλίας.

Ο Γιακουμπά Ουαταρά "κόπηκε" από την προετοιμασία της Γαλλίας μετά τα τρία φιλικά που έδωσαν οι "μπλε" στην Τουλούζη, απέναντι σε Βέλγιο, Μαυροβούνιο και Ιταλία, με την τελευταία θέση του ρόστερ να κρίνεται ανάμεσα στους Κιμ Τιλί και Λουί Λαμπεϊρί. Κι αν στο μυαλό πολλών, η παρουσία του νεοαποκτηθέντα φόργουορντ του Ολυμπιακού μοιάζει δεδομένη, στην πράξη μόνο έτσι δεν φαίνεται να είναι.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους το βράδυ της Κυριακής (20/8), ο Βενσάν Κολέ δήλωσε προβληματισμένος από την εικόνα του έμπειρου παίκτη στα φιλικά, εξηγώντας πως " μέχρι στιγμής δεν μας έχει δείξει στα φιλικά παιχνίδια την εμπειρία του από την EuroLeague". Κάτι που σημαίνει πως ο Λουί Λαμπεϊρί μπορεί να ελπίζει βάσιμα πως θα "κλέψει" τη δωδέκατη θέση του ρόστερ για το EuroBasket.

" Η απόφαση θα παρθεί την τρέχουσα εβδομάδα, πολλά πράγματα θα επηρεάσουν την τελική επιλογή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως περιμένουμε τον Κέβιν Σεραφέν τις επόμενες ημέρες να μπει στην ομάδα, μετά τον τραυματισμό που αντιμετώπισε. Αυτή την στιγμή το δίλημμα αφορά στους Κιμ Τιλί και Λουί Λαμπεϊρί για την τελευταία θέση του ρόστερ. Υπάρχουν διαφορετικά "συν" για κάθε περίπτωση. Στην προετοιμασία ο Λουί απέκτησε σημαντικό προβάδισμα, αν όμως λάβουμε υπόψιν το προφίλ κάθε παίκτη, τα πράγματα είναι διαφορετικά", συνέχισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας για να προσθέσει λίγο αργότερα:

" Χρειαζόμαστε έναν ψηλό να μπορεί να παίξει κοντά στο καλάθι, να μπορεί να πασάρει καλά την μπάλα. Έχουμε παίκτες που μπορούν να διεισδύσουν και να σκοράρουν με διαφορετικό τρόπο. Όταν μίλησα τις προάλλες για θέμα προσαρμογής στον κάθε αντίπαλο, σημαίνει πως με το υπάρχον ρόστερ θα μπορούμε να παρουσιάσουμε πολλά διαφορετικά σχήματα, με τον "τεσσάρι" που θα μπει στη δωδεκάδα να μπορεί να προσφέρει τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση".

Για την ιστορία, στα εφτά φιλικά παιχνίδια που έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής, ο Κιμ Τιλί έχει 5.1 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 0.7 κοψίματα ανά 13 λεπτά συμμετοχής. Από την πλευρά του, ο Λουί Λαμπεϊρί προσέφερε 3.6 πόντους, 3 ριμπάουντ και 0.7 ασίστ ανά 15 λεπτά παρουσίας στο παρκέ. Παρεμπιπτόντως, ο 25χρονος φόργουορντ/σέντερ μεταγράφηκε φέτος το καλοκαίρι στην Στρασμπούρ, ομάδα στο "τιμόνι" της οποίας βρίσκεται ο Βενσάν Κολέ -με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την τελική επιλογή.

Φυσικά, την απόφαση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Γαλλίας περιμένει κι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος προκειμένου να μάθει πότε θα έχει στη διάθεσή του τον Κιμ Τιλί για την προετοιμασία του Ολυμπιακού. Θυμίζουμε πως οι "ερυθρόλευκοι" ξεκινούν σήμερα (21/8) τη δουλειά εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, ενώ την 1η Σεπτεμβρίου αναχωρούν για το Μέτσοβο, εκεί όπου -εν τέλει- δεν αποκλείεται να έχουν τον Κιμ Τιλί.

AP Photo/Bullit Marquez

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ