EUROBASKET

Ο Καζλάουσκας τους κάλεσε όλους

Ο Καζλάουσκας τους κάλεσε όλους

Ο Γιόνας Καζλάουσκας κάλεσε 25 παίκτες στην προεπιλογή της Λιθουανίας, ενώ ανέλυσε εκτενώς... γιατί δεν έχει πόιντ γκαρντ διαθέσιμο για το προσεχές Eurobasket.

Η λιθουανική ομοσπονδία παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, για να ενημερώσει πως η εθνική συνεχίζει με τον Γιόνας Καζλάουσκας και για το Eurobasket του 2015. Του ζήτησαν να δώσει και τα ονόματα των παικτών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα, για να εξηγήσει πως "είναι ακόμα πολύ νωρίς".

Αυτό που είπε είναι πως 25 άτομα είναι υποψήφια για να εμφανιστούν στις 20/7 στην πόλη Palanga, όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ποιοι είναι αυτοί; Οι Γκαϊλιους, Γκετσεβίτσιους, Γκιεντράιτις, Γκιρτζιούνας, Γκουντάιτις, Γιαναβίτσιους, Γιανκούνας, Γιαφτόκας, Γιουσκεβίτσιους, Καβαλιάουσκας, Καλνιέτις, Καρινιάουσκας, Κλέιζα, Κουζμίνσκας, Ντάριους Λαβρίνοβιτς, Λεκαβίτσιους, Μασιούλις, Μιλάκνις, Μοτιεγιούνας, Ορέλικας, Πότσιους, Σαμπόνις, Σεϊμπούτις, Ουλανόβας, Βαλαντσιούνας. Ο Μοτιεγούνας έχει πρόβλημα τραυματισμού και δεν είναι 100% δεδομένη η συμμετοχή του. "Μίλησα μαζί του. Δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες, αλλά... θα περιμένουμε έως την τελευταία στιγμή", εξήγησε ο εθνικός κόουτς.

Ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς "αξίζει ξεκούραση", όπως είπε ο καθ' ύλην αρμόδιος, πριν προσθέσε ι "έχει έλθει η ώρα να τεστάρουμε και τα νεότερα παιδιά". Τον ρώτησαν αν ο Κλέιζα εξέφρασε το ενδιαφέρον να επιστρέψει. " Μίλησα και μαζί του, πριν τρεις εβδομάδες. Έχει κάποιες αμφιβολίες, λόγω διάφορων τραυματισμών που είχε τελευταία. Συμφωνήσαμε να ξαναμιλήσουμε, όταν τελειώσει η σεζόν με την Αρμάνι".

Ποιοι θα είναι οι πιθανοί "άσοι"; " Οι Λεκαβίτσιους και Καρινιάουσκας πήραν ευκαιρίες από την Ζάλγκιρις, αλλά ακόμα δεν είναι στο επίπεδο να ανταγωνιστούν τους καλύτερους της Ευρώπης. Δεν είναι εύκολο αυτό το άλμα. Κάτι που ισχύει για τους Γιουσκεβίτσιους και Γιαναβίτσιους, της Λιέτουβος Ρίτας, ενώ ο Καλνιέτις έχει πρόβλημα και μπήκε στο χειρουργείο. Οπότε δεν ξέρουμε αν θα είναι έτοιμος".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ