EUROBASKET

Ο Γκαβέλ θέλει να παίξει για τη Γερμανία

Ο Γκαβέλ θέλει να παίξει για τη Γερμανία

Ο Άντον Γκαβέλ εξέφρασε επίσημα την επιθυμία του να αγωνιστεί με τα χρώματα της Γερμανίας στο Eurobasket. Σημείωση: έχει ήδη παίξει με την εθνική ομάδα της Σλοβακίας.

Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη Γερμανία, ο Άντον Γκαβέλ νιώθει κάπως... Γερμανός μέσα του. Δεν το λέμε εμείς. Το τόνισε ο ίδιος με δηλώσεις που έκανε εν όψει του Eurobasket. Εκεί όπου θέλει να φορέσει τη φανέλα της "νασιοναλμανσάφτ".

Ο πρώην παίκτης του Άρη έχει αγωνιστεί σε Καρσλούη (2001-'03), Γκίσεν (2004-'06), Μπάμπεργκ (2009-'14) και Μπάγερν Μονάχου (2014-). Με δέκα σεζόν λοιπόν στην πλάτη του, ως μέλος κάποιας γερμανικής ομάδας, νιώθει πως ήρθε η ώρα να φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας. " Έχω παίξει στο παρελθόν για τη χώρα μου, αλλά τώρα θέλω να αγωνιστώ για τη Γερμανία. Είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Στόχος μου είναι να παίξω στο Eurobasket με τη Γερμανία".

Προφανώς δεν είναι θέμα δικής του επιλογής τι θα γίνει, αφού προέχει να ανάψει το πράσινο φως η γερμανική ομοσπονδία (και κατ' επέκταση η FIBA Europe), ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να κληθεί στην προετοιμασία από τον Κρις Φλέμινγκ. Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα αυτό που ζητάει...

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ