EUROBASKET

Τρίτος ο Γκασόλ, μπροστά από τον Γκάλη

Τρίτος ο Γκασόλ, μπροστά από τον Γκάλη

Ο Πάου Γκασόλ ξεπέρασε τον Νίκο Γκάλη και έγινε ο τρίτος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία των Eurobasket. Ο 35χρονος φόργουορντ/σέντερ έφτασε τους 1.044 πόντους, "σκαρφαλώνοντας" έξι θέσεις στη σχετική λίστα (vid).

Ο Νίκος Γκάλης, μέχρι το φετινό Εurobasket, ήταν ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, έχοντας σημειώσει 1.030 πόντους σε 33 παιχνίδια, σε τέσσερις διοργανώσεις (1983, 1987, 1989, 1991).

Πλέον, πέρασε στην τέταρτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών, καθώς σε αυτή την διοργάνωση τον ξεπέρασαν τρεις παίκτες. Μετά τους Τόνι Πάρκερ και Ντιρκ Νοβίτσκι, ήρθε η ώρα του σπουδαίου Πάου Γκασόλ.

Ο 35χρονος φόργουορντ/σέντερ, κατά την διάρκεια του τελικού κόντρα στη Λιθουανία, με το κάρφωμα που έκανε στο 15'50'' της αναμέτρησης, έφτασε τους 12 πόντους και παράλληλα τους 1.031 πόντους στην καριέρα του σε Eurobasket. Με αυτόν τον τρόπο έγινε ο τρίτος σκόρερ όλων των εποχών στην διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Νίκο Γκάλη.

Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή. Κι αυτό γιατί μέχρι το φινάλε του τελικού μπόρεσε να φτάσει τον Ντιρκ Νοβίτσκι στη δεύτερη θέση. Με τους 25 πόντους που πέτυχε συνολικά κόντρα στη "Λιέτουβα" έφτασε τους 1.044 και μαζί "στρογγυλοκάθισε" στην τρίτη θέση της λίστας των σκόρερ σε Eurobasket. Δεν χρειάστηκε μάλιστα να... καρδιοχτυπήσει για να τα καταφέρει, παρά μόνο να ευστοχήσει σε τρίποντο με 1'24'' να μένουν στον αγώνα.

Το εντυπωσιακό πάντως για τον Πάου Γκασόλ είναι πως όταν ξεκίνησε το φετινό Eurobasket ήταν όγδοος στη λίστα με 814 πόντους. Το γεγονός όμως πως πραγματοποίησε συγκλονιστικές εμφανίσεις, όντας τρομερός στο κομμάτι της επίθεσης, του έδωσε τη δυνατότητα να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών, αφού ο μέσος όρος του στο σκοράρισμα, σε αυτή τη διοργάνωση, έφτασε τους 25.6 πόντους ανά αγώνα.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ