EUROBASKET

Ο Γκασόλ "απειλεί" τον Γκάλη

Ο Γκασόλ "απειλεί" τον Γκάλη

Ο Πάου Γκασόλ μπορεί να γίνει ο τρίτος κατά σειρά παίκτης σε αυτό το Eurobasket που θα ξεπεράσει τον Νίκο Γκάλη σε επίπεδο παραγωγικότητας στη διοργάνωση. Πόσους πόντους χρειάζεται για να τα καταφέρει;

Πριν ξεκινήσει το Eurobasket, o Νίκος Γκάλης βρισκόταν στην κορυφή της λίστας με τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης. Δεν άργησε όμως να "γκρεμιστεί" από την πρώτη θέση, αφού ο Τόνι Πάρκερ έκανε αυτό που όλοι ανέμεναν. Δηλαδή, τον έριξε στη δεύτερη θέση .

Ενώ εξελισσόταν η διοργάνωση, ήταν η σειρά του Ντιρκ Νοβίτσκι να αφήσει πίσω του τον "Gangster" , αφού απέναντι στην Ιταλία έφτασε τους 1.044 πόντους στην καριέρα του. Κι αν αυτά τα δύο γεγονότα ήταν λίγο - πολύ αναμενόμενα, είναι σαφές πως ουδείς περίμενε πως θα... τριτώσει το κακό.

Βλέπετε, έτοιμος να "γράψει ιστορία" είναι κι ο Πάου Γκασόλ. Ο ηγέτης της "φούρια ρόχα" ξεκίνησε το φετινό Eurobasket ως ο ένατος καλύτερος σκόρερ με 814 πόντους. Τα όργια που κάνει όμως μέχρι τώρα, τον έχουν βοηθήσει να φτάσει πολύ γρήγορα στην τέταρτη θέση, όντας μόλις στο -11 από τον Νίκο Γκάλη, αφού με τους 25.6 πόντους που σημειώνει κατά μέσο όρο στη διοργάνωση, μετρά πλέον 1.019 πόντους (έναντι των 1.030 του "δικού μας").

Απέναντι στη Λιθουανία λοιπόν μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να βρεθεί στην πρώτη τριάδα. Βασικά, αν επαναλάβει τις εμφανίσεις του σε προημιτελικά και ημιτελικά, ίσως καταφέρει να ξεπεράσει και τον Ντιρκ Νοβίτσκι. Πράγμα που έμοιαζε αδύνατο μέχρι την έναρξη του Eurobasket.

Θυμηθείτε τη 40άρα του Πάου Γκασόλ στον ημιτελικό με τη Γαλλία

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ