EUROBASKET

Ο Φρατέλο μένει στην Ουκρανία

Ο Φρατέλο μένει στην Ουκρανία

Όπως αποκάλυψε ο Αλεξάντερ Βολκόφ, πρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας, το Eurobasket 2015 ενδέχεται να μην είναι το μόνο που θα διεξαχθεί σε περισσότερες από μία χώρες. Τι είπε για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Ο Μάικ Φρατέλο θα μείνει εκεί που είναι, δηλαδή στον πάγκο της Ουκρανίας, στην τρίτη διαδοχική εμφάνιση του έθνους, σε Eurobasket.

Όπως είπε ο Αλεξάντερ Βολκόφ (πρόεδρος της ομοσπονδίας) σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε σήμερα (16/12) "έχει ήδη μιλήσει με τον Άλεξ Λεν (σέντερ των Suns) και έχει σχεδόν συμφωνήσει να είναι κοντά μας. Το ίδιο είχε κάνει και πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά τραυματίστηκε λίγες ημέρες πριν το τουρνουά. Ο Μάικ έχει μιλήσει μαζί του, όπως και με τον Μιχαλιούκ (Kansas)". Στα υπ όψιν είναι και ο (γεννημένος στο Ντόνετσκ) Τζόελ Μπολομπόι, ο οποίος παίζει στο Weber State University και έχει νταμπλ νταμπλ σε κάθε ματς.

Αποκάλυψε ότι "στην προσπάθεια μας να κλείσουμε φιλικά για το Πανευρωπαϊκό, επικοινωνήσαμε με διάφορες χώρες. Μόνο το Ισραήλ δέχεται να έλθει στην Ουκρανία".

Ο Βολκόφ μίλησε και για τo Eurobasket 2017, που σύμφωνα με τη FIBA Europe φαβορί για να το αναλάβει είναι η Ουκρανία (μετά αυτά που έγιναν και αφορούσαν το Eurobasket 2015 και την αδυναμία της να φέρει εις πέρας την αποστολή). Αυτό που εξήγησε ήταν πως "η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα μας περιμένει μέχρι τον Μάιο. Αύριο (17/12) θα μιλήσω με τον πρόεδρο της χώρας και τον πρωθυπουργό, για να συζητήσουμε επί του θέματος. Ενδεχομένως να 'χουμε έναν όμιλο στη χώρα. Ανεπίσημα, έχουμε συζητήσει για αυτό και με άλλες χώρες, για να συνεργαστούμε. Επίσημα, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ