EUROBASKET

Ο Ερντογάν θέλει κάτι διαφορετικό στο EuroBasket U18

Ο Ερντογάν θέλει κάτι διαφορετικό στο EuroBasket U18
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σερκάν Ερντογάν έγινε γνωστός χάρη στο περιφερειακό του σουτ, πλέον όμως φιλοδοξεί να συνδυάσει το όνομά του με την κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου στο EuroBasket U18 της Σλοβακίας.

Το όνομα του Σερκάν Ερντογάν είναι συνδυασμένο με τη μεγάλη εμφάνιση του άλλοτε εξαιρετικού σουτέρ της Τάου Κεράμικα στο ΟΑΚΑ. Στον τρίτο αγώνα των playoffs το 2006, λίγο πριν από το Final Four της Πράγας, ο 28χρονος τότε γκαρντ έκανε θραύση απέναντι στον Παναθηναϊκό, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 24 πόντους (με 3/5 δίπ., 4/6 τρίπ. και 6/6 βολ.). Ήταν ο βασικός λόγος του "μπρέικ" που έκανε τότε η ισπανική ομάδα ( 74-71 ), για να πάρει το εισιτήριο για το Final Four της Πράγας.

Έντεκα χρόνια αργότερα, με την ιδιότητα του προπονητή πλέον, φιλοδοξεί να κάνει ακόμη πιο σπουδαία πράγματα. Να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με την Τουρκία στο EuroBasket U18 της Σλοβακίας. Οι γείτονες βρίσκονται στον Α' Όμιλο της διοργάνωσης, μετρώντας δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, απέναντι σε Γερμανία (70-61) και Ρωσία (90-77), με τον ίδιο να δηλώνει στην ιστοσελίδα της FIBA πως " ως πρώην παίκτης, πιστεύω πως αυτό που παίζει μεγαλύτερο ρόλο στον αθλητισμό είναι ο χαρακτήρας".

Κι εξήγησε πως " μπορείς να είσαι πολύ ταλαντούχος, αλλά θα έρθει στην καριέρα σου η στιγμή που θα χαθείς, αν δεν είσαι απόλυτα αφοσιωμένος σε αυτό που κάνεις, τόσο απέναντι στον εαυτό σου όσο και απέναντι στην ομάδα σου. Δεν με ενδιαφέρουν οι παίκτες που κοιτάζουν μόνο τον εαυτό τους. Είμαι επιφορτισμένος με το να μαθαίνω στους παίκτες μου αυτά που διδάχθηκα ο ίδιος".

Ο Ερντογάν θέλει κάτι διαφορετικό στο EuroBasket U18

" Όλα έχουν να κάνουν με την ομάδα, όχι με τους εαυτούς μας. Από εκεί και πέρα, αν προκύψει κάποια προσωπική διάκριση, ας είναι, αλλά οι παίκτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να παλέψουν για τους συμπαίκτες τους και για την ομάδα, ως σύνολο", εξήγησε για να σταθεί στο πιο σημαντικό -σύμφωνα με εκείνον- κομμάτι της δουλειάς του: " Δεν με ενδιαφέρει τι αποτέλεσμα θα έχουμε στην Σλοβακία, όσο το πως θα επηρεάσει όλη αυτή η προσπάθεια τα παιδιά, τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να μάθουν αυτή τη νοοτροπία και φιλοσοφία, αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που υπάρχει για μένα στη διοργάνωση".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ