EUROBASKET

Ο ανίκητος Ιγκόρ Κοκόσκοβ

Ο ανίκητος Ιγκόρ Κοκόσκοβ

Το 15-0 του Ιγκόρ Κοκόσκοβ στον πάγκο της Σλοβενίας, το νέο ρεκόρ του Αλεξέι Σβεντ και άλλοι αριθμοί που ξεχώρισαν από την τελευταία ημέρα του Eurobasket.

Απλά δεν χάνει... Ο λόγος για τον Ιγκόρ Κοκόσκοβ, ο οποίος συμπλήρωσε δύο χρόνια στον πάγκο της Εθνικής Σλοβενίας και όχι μόνο κατέκτησε το Eurobasket από την πρώτη θητεία του, αλλά είναι και αήττητος σε επίσημα παιχνίδια!

Διαβάστε στην στατιστική ανασκόπηση της ημέρας για το ανεπανάληπτο ρεκόρ του (Σέρβου) ομοσπονδιακού προπονητή των πρωταθλητών Ευρώπης, μαζί με κάποιους άλλους αριθμούς που ξεχώρισαν από τον τελικό και το παιχνίδι χάλκινου μεταλλίου , με τα οποία έκλεισε η αυλαία στο φετινό Eurobasket.

768

Οι πόντοι που πέτυχε σε όλη την καριέρα του με την Εθνική Ισπανίας σε Eurobasket ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ο “Bomba” χρειαζόταν τέσσερις πόντους για να μπει στο Top 10 της διοργάνωσης και να ξεπεράσει τον Στάνισλαβ Κρόπιλακ και τον Παναγιώτη Γιαννάκη (769), ωστόσο έμεινε στους δύο στον μικρό τελικό, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει την καριέρα του στη 12η θέση του ιστορικού πίνακα.

288

Τόσα ήταν τα λεπτά συμμετοχής που έπαιξε στο Eurobasket ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη στο τουρνουά. Επίσης, ο Σέρβος σούτινγκ γκαρντ ολοκλήρωσε τη διοργάνωση όντας δεύτερος σε ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα με 67,7%.

100

Αυτό είναι το ποσοστό νικών που έχει ο Ιγκόρ Κοκόσκοβ στον πάγκο της Σλοβενίας σε επίσημους αγώνες. Ακριβώς. Δεν έχει χάσει ούτε ένα παιχνίδι! Ο 46χρονος Σέρβος κόουτς ανέλαβε τους Σλοβένους το 2016 και έκτοτε έχει συνολικό ρεκόρ 15-0, μετρώντας έξι νίκες στην προκριματική φάση και εννέα στο Eurobasket.

61

Οι ασίστ που μοίρασε ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ στο Eurobasket, μετά τις 9 που είχε στον μικρό τελικό με τη Ρωσία. Περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη στο φετινό τουρνουά. Ο Ισπανός πόιντ γκαρντ ήταν πάντως δεύτερος σε μέσο όρο (με 6,8), πίσω από τον Μάντας Καλνιέτις (7,2 μ.ό.). Για την Ιστορία, τον καλύτερο μέσο όρο ασίστ σε Eurobasket (μετά το 1995) τον είχε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους το 2003 με 8,2 ανά αγώνα. Οι περισσότερες πάντως που έχει μοιράσει συνολικά ένας παίκτης σε Eurobasket είναι οι 70 του Μάντας Καλνιέτις από το 2015.

10,3

Τα τρίποντα που σούταρε κατά μέσο όρο ο Αλεξέι Σβεντ στο τουρνουά αποτελούν ρεκόρ Eurobasket, όπως και τα 3,9 που έβαζε ανά αγώνα. Ο Ρώσος γκαρντ είχε συνολικά 35/93 τρίποντα στη διοργάνωση και ξεπέρασε έτσι το ρεκόρ που είχε δημιουργήσει ο Ιμπραήμ Κουτλουάι στο Eurobasket του 2001, όταν επιχειρούσε 9,8 σουτ ανά αγώνα πίσω από τη γραμμή των 6,25μ. (τότε), ευστοχώντας στα 3,5 εξ αυτών.

1

Όσες και οι ήττες που έχει υποστεί η Ρωσία σε μικρούς τελικούς οποιαδήποτε μεγάλης διοργάνωσης. Η ήττα από την Ισπανία ήταν η πρώτη για τη ρωσική ομάδα σε μικρό τελικό μετά τη διάσπαση της Σοβιετικής Ένωσης. Μέχρι φέτος είχε 3-0. Το 1997 είχε νικήσει την Ελλάδα 97-77, το 2011 την ΠΓΔΜ 72-68 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 την Αργεντινή 81-77.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ