EUROBASKET

Ο 7ος του Eurobasket πάει Προολυμπιακό

Ο 7ος του Eurobasket πάει Προολυμπιακό

Η FIBA αποφάσισε να τροποποιήσει τον θεσμό του Προολυμπιακού τουρνουά, με τη συμμετοχή 18 ομάδων σε τρία ξεχωριστά τουρνουά. Η εν λόγω εξέλιξη επηρεάζει το Eurobasket 2015.

Το EuroBasket 2015 θα διεξαχθεί το διάστημα 5-20 Σεπτεμβρίου ενώ θα δώσει τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο κάτοχος του τίτλου και ο φιναλίστ θα αγωνιστούν απευθείας στη διοργάνωση της Βραζιλίας.

Πλέον στο προολυμπιακό τουρνουά δεν θα βρεθούν μόνο οι τέσσερις ομάδες που θα συμπληρώσουν την πρώτη εξάδα αλλά και ο έβδομος! Η εν λόγω εξέλιξη προκύπτει από την απόφαση της FIBA να τροποποιήσει το θεσμό του Προολυμπιακού τουρνουά σε τρία τουρνουά των έξι ομάδων έκαστο (σ.σ. αντί για μια ενιαία διοργάνωση των 12 ομάδων), με τον νικητή καθενός να σφραγίζει τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναφορικά στις υπόλοιπες θέσεις των προολυμπιακών τουρνουά, εκεί θα συμμετάσχουν οι ομάδες 2-4 του Afrobasket, 3-5 των Παναμερικανικών Αγώνων, 2-4 των Ασιατικών Αγώνων και ο δεύτερος της Ωκεανίας.

Οι οικοδέσποινες των προολυμπιακών τουρνουά (θα διεξαχθούν το διάστημα 5-10 Ιουλίου) θα λάβουν wild card για τη συμμετοχή τους σε αυτά κι αν έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους, τη θέση τους θα πάρει η αμέσως προηγούμενη της κατάταξης από την ήπειρό τους.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ