EUROBASKET

Ο... 13ος της Λιθουανίας "σκότωσε" την Ιταλία!

Ο... 13ος της Λιθουανίας "σκότωσε" την Ιταλία!

Ο παίκτης που μπήκε στη δωδεκάδα της Λιθουανίας από το παράθυρο, ο Άντας Γιουσκεβίτσιους, έκανε μεγάλη εμφάνιση στη νίκη (78-73) της ομάδας του επί της Ιταλίας.

Τη στιγμή που ο Λούκας Λεκαβίτσιους τραυματίστηκε και βγήκε εκτός δωδεκάδας, ο Νταΐνιους Αντομάιτις κάλεσε τη ρεζέρβα του. Ο Άντας Γιουσκεβίτσιους μπήκε την τελευταία στιγμή στο ρόστερ της Λιθουανίας για το Eurobasket 2017 και το απόγευμα της Κυριακής ήταν αυτός που "καθάρισε" την Ιταλία (78-73) κάνοντας την εμφάνιση της ζωής του. Οι Ιταλοί, από την άλλη, είχαν σε εκπληκτική κατάσταση τον Τζίτζι Ντατόμε, όχι όμως και τους Χάκετ - Μπελινέλι, ενώ ο Μέλι έπαιξε στο πρώτο μέρος και είδε το δεύτερο από τον πάγκο εξαιτίας μιας τενοντίτιδας.

O MVP

Ο Άντας Γιουσκεβίτσιους κλήθηκε την τελευταία στιγμή να γίνει ο backup άσος της Λιθουανίας και απέναντι στην Ιταλία ήταν φανταστικός. Σκόραρε 20 πόντους με 4/4 δίποντα και 4/6 τρίποντα σε 22 λεπτά συμμετοχής, με αποτέλεσμα να δώσει αυτή την έξτρα ώθηση που κάθε προπονητής χρειάζεται από τους ρολίστες του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι 8 ασίστ του Μάντας Καλνιέτις που με τον Γιουσκεβίτσιους στο πλευρό του και τον Κουζμίνσκας σε καλή βραδιά, έκανε αυτό που ξέρει όσο κανείς άλλος στη Λιθουανία. Μοίρασε το παιχνίδι σωστά, έκανε μόλις δυο λάθη στα 27 λεπτά που έμεινε στο παρκέ και πέτυχε και 12 πόντους.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην αστοχία της Ιταλίας από την περιφέρεια. Οι παίκτες του Μεσίνα ξεκίνησαν με 5/5 τρίποντα και στον υπόλοιπο αγώνα είχαν 6/23. Ένα ακόμη στοιχείο που τους πλήγωσε ήταν η αποχώρηση του Νικολό Μέλι, καθώς δεν υπάρχει παίκτης ικανός να τον αντικαταστήσει στο ρόστερ της Εθνικής Ιταλίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η πρώτη περίοδος της αναμέτρησης, ήταν μία από τις πιο εντυπωσιακές όλου του τουρνουά. Οι δυο ομάδες έβαλαν 10/14 τρίποντα (!!!) για το 23-23, με τους αναπληρωματικούς της Λιθουανίας να κάνουν και πάλι τη διαφορά την ώρα που εκείνοι της Ιταλίας δεν έδιναν ούτε το ελάχιστο. Η ομάδα του Αντομάιτις κράτησε ένα καλό προβάδισμα στη συνέχεια της αναμέτρησης, την ώρα που ο Μεσίνα άφηνε στο δεύτερο μέρος τον Νικολό Μέλι εκτός αγώνα μετά από ένα χτύπημα που δέχθηκε ο φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε. Με το σκορ στο 65-54 οι Λιθουανοί ίσως πίστεψαν ότι κρατούσαν τη νίκη, όμως οι Ιταλοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Μπελινέλι και Φίλοϊ μείωσαν στους έξι (68-62), αλλά μέχρι εκεί καθώς ο Βαλαντσιούνας τους έριξε τη χαριστική βολή και κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του.

Οι διαιτητές: Μπούλτο, Ζουράποβιτς, Τσίτσι

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 41-32, 57-49, 78-73

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Αντομάιτις): Καλνιέτις 12 (8 ασ.), Γιουσκεβίτσιους 20 (8/10 σουτ), Ματσιούλις 3 (1), Βαλαντσιούνας 13 (8 ριμπ.), Κουζμίνσκας 14 (3), Μοτιεγιούνας 5 (1), Μιλάκνις, Γκριγκόνις 8 (2), Γκουντάιτις 3 (7 ριμπ.), Ουλανόβας

ΙΤΑΛΙΑ (Μεσίνα): Χάκετ 7 (1), Μπελινέλι 14 (1), Αραντόρι 2, Φίλοϊ 10 (2), Μπιλίγκα, Μέλι 8 (2), Κουζίν 5, Μπάλντι Ρόσι 3 (1), Μπερνς, Ντατόμε 24 (4).

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ