EUROBASKET

Ντόνσιτς: "Ήμουν αποφασισμένος να αγωνιστώ για την Σλοβενία"

Ντόνσιτς: "Ήμουν αποφασισμένος να αγωνιστώ για την Σλοβενία"

Ο Λούκα Ντόνσιτς τόνισε πως ήταν ανέκαθεν αποφασισμένος να αγωνιστεί για την εθνική Σλοβενίας, καθώς υπήρχε φημολογία πως ενδέχεται να αγωνιστεί για την ισπανική ομάδα.

Ο Λούκα Ντόνσιτς, ο οποίος πριν λίγους μήνες έγινε 18 ετών (28/2/1999), γεννήθηκε και έζησε στην Σλοβενία στα πρώτα χρόνια της ζωής του. Το 2012, σε ηλικία 13 ετών, υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο με την Ρεάλ, με τους Μαδριλένους να ποντάρουν και να επενδύουν στο ταλέντο του.

Ο ταλαντούχος γκαρντ, έζησε την εφηβεία του στην Ισπανία, έχει διαβατήριο και δημιουργήθηκε φημολογία πως ο Λούκα Ντόνσιτς είναι σε δίλημμα, για το αν θα αγωνιστεί για την Σλοβενία ή για την Ισπανία. Ο ίδιος, δέχτηκε κλήση από την εθνική ομάδα της πατρίδας που γεννήθηκε, την οποία και αποδέχτηκε, ενόψει του ερχόμενου Ευρωμπάσκετ, με τους Σλοβένους να βρίσκονται στον ίδιο όμιλο μαζί με την Εθνική μας ομάδα, συν τις Γαλλία, Πολωνία, Φινλανδία και Ισλανδία. Σε συνέντευξη του στο ισπανικό Gigantes Del Basket, ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης ξεκαθάρισε πως ήταν ανέκαθεν αποφασισμένος να παίξει για την εθνική ομάδα της Σλοβενίας.

Για την απόφαση του να παίξει για την Σλοβενία: "Δεν υπήρχε καμία εικασία για το σε ποια εθνική ομάδα θα παίξω. Ήμουν ανέκαθεν αποφασιμένος να παίξω για την εθνική Σλοβενίας. Είναι μία σημαντική μέρα για την καριέρα μου. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα. Είναι μεγάλη μου τιμή να εκπροσωπώ την πατρίδα μου. Είμαι περήφανος".

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: "Είμαι έτοιμος και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στα παιχνίδια προετοιμασίας. Πιστεύω και ελπίζω πως θα κάνουμε κάτι καλό στο ερχόμενο Ευρωμπάσκετ. Δεν σκέφτομαι τον ρόλο μου, πιστεύω πως μπορώ να δώσω πολλά πράγματα στην εθνική μου ομάδα. Πρέπει πρώτα να κερδίσω την θέση μου μέσα στην ομάδα. Θα προσπαθήσω να έχω ένα σημαντικό ρόλο στο ρόστερ μας".

Για τον Άντονι Ράντολοφ, ο οποίος θα λάβει μέρος με την εθνική Σλοβενίας: "Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης, ο οποίος θα μας δώσει πολλά. Θα μας δώσει μεγάλη βοήθεια και σίγουρα θα βοηθήσει και εμένα. Έχω μιλήσει μαζί του και μου έχει πει πως ήδη γνωρίζει αρκετά για την Σλοβενία. Βέβαια, δεν τον πιστεύω..."

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ