EUROBASKET

Ντόνσιτς: "Είχα... πεταλούδες στο στομάχι πριν από το ντεμπούτο μου"

Luka Donèiæ. Koarka Slovenija in Rusija. Rogaka Slatina, 30. julij 2017
[Koarka,Slovenija,Rusija,Rogaka Slatina]
Luka Donèiæ. Koarka Slovenija in Rusija. Rogaka Slatina, 30. julij 2017 [Koarka,Slovenija,Rusija,Rogaka Slatina] ALL

Η αναμονή τελείωσε. Ο Λούκα Ντόνσιτς έκανε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του με την εθνική Σλοβενίας, με το παιδί-θαύμα να παραδέχεται μετά τον αγώνα ότι είχε... πεταλούδες στο στομάχι.

Η στιγμή που - χωρίς υπερβολή - περίμενε όλο το σλοβενικό μπάσκετ επιτέλους ήρθε: Ο Λούκα Ντόνσιτς έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική Σλοβενίας στη νίκη με 79-63 κόντρα σε μία επίλεκτη ομάδα Ρώσων παικτών, όντας μάλιστα ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του με 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 13 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα συμμετοχής .

Το παιδί-θαύμα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ επέλεξε λοιπόν και επίσημα την Σλοβενία αντί της Ισπανίας. Εκτός από παιδί-θαύμα, όμως, είναι και... παιδί. Και για αυτό μετά τον αγώνα παραδέχθηκε ότι είχε πολύ άγχος πριν το ντεμπούτο του: " Νιώθω υπέροχα που φόρεσα την φανέλα της Σλοβενίας για πρώτη φορά. Παραδέχομαι ότι είχα... πεταλούδες στο στομάχι μου, αλλά αυτές έφυγαν γρήγορα μόλις με υποδέχθηκαν οι φίλαθλοι στο γήπεδο" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντόνσιτς.

Ο γκαρντ της Ρεάλ φρόντισε πάντως στην συνέχεια να δείξει πάλι την ωριμότητά του, μένοντας προσγειωμένος: " Μόλις συνήλθα απλώς έπαιξα μπάσκετ, κάτι που κάνω εδώ και 10 χρόνια. Όσο για το παιχνίδι, πατήσαμε "γκάζι" στο δεύτερο ημίχρονο και αξίζαμε να κερδίσουμε. Τώρα περιμένουμε την επόμενη προπόνηση και νέες νίκες στο μέλλον".

Στην Σλοβενία - η οποία βρίσκεται στον όμιλο της Εθνικής μας ομάδας στο Ευρωμπάσκετ - είναι όλοι ενθουσιασμένοι, αφού εκτός του Ντόνσιτς είδαν και τον Άντονι Ράντολφ να κάνει το ντεμπούτο του, ενώ περιμένουν και την ένταξη στην ομάδα και του μεγάλου τους σταρ, Γκόραν Ντράγκιτς. Μένει τώρα να φανεί πόσο καλή ομάδα μπορούν να γίνουν οι Σλοβένοι.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ