EUROBASKET

Ντέτμαν: "Ελπίζουμε σε θαύμα για τους τραυματίες"

Ντέτμαν: "Ελπίζουμε σε θαύμα για τους τραυματίες"

Μόνο σε ένα θαύμα ελπίζει ο προπονητής της εθνικής Φινλανδίας, Χένρικ Ντέτμαν, για να έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς οι Κοϊβίστο και Γουίλσον, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Ελλάδα.

«Ελπίζουμε για ένα θαύμα, ώστε να είναι έτοιμοι αύριο. Πρόσεξε όμως ελπίζουμε σε ένα φινλανδικό θαύμα όχι ελληνικό», είπε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «αγέλης», δίνοντας επί της ουσίας ελάχιστες ελπίδες στο να έχει έτοιμους τους δύο γκαρντ του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΕΛΣΙΝΚΙ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΛΟΣ

«Κατά τύχη είδα κάποιες πληροφορίες σε φινλανδικά μέσα. Αυτό που ξέρω και αυτό που πιστεύω είναι ότι μάλλον δε θα προλάβουν τον αυριανό αγώνα. Είδατε όλοι ότι οι παίκτες μου αναγκάστηκαν ν’ αποχωρήσουν από το παρκέ. Δεν θα προπονηθούν σήμερα. Ελπίζουμε για ένα θαύμα, ώστε να είναι έτοιμοι αύριο. Πρόσεξε όμως ελπίζουμε σε ένα φινλανδικό θαύμα όχι ελληνικό», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Χέντρικ Ντέτμαν, αναφορικά με το αν έχουν αναρρώσει οι τραυματίες Μίκο Κοϊβίστο και Τζαμάρ Γουίλσον.\

Ο Χένρικ Ντέτμαν για τον αγώνα απέναντι στην Ελλάδα, τόνισε: «Οι παίκτες της Ελλάδας έχουν 633 αγώνες σε επίπεδο Ευρωλίγκας και οι δικοί μας 130. Αυτό τα λέει όλα για το ποιος είναι το φαβορί, αλλά και για την ποιότητα που έχουν οι Έλληνες παίκτες. Είναι καλοί σε όλα. Έχουν ποιοτικούς παίκτες. Το ελληνικό μπάσκετ έχει καλούς παίκτες και παράδοση στο άθλημα».

«Τιμητικό να με συγκρίνουν με το Νοβίτσκι, αλλά είμαι ο εαυτός μου»

Τους παίκτες στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Λάουρι Μάρκανεν, ο οποίος δήλωσε: Η Ελλάδα είναι μία πολύ καλή ομάδα. Έχω επισκεφθεί τη χώρα μία με δύο φορές. Είναι μία χώρα με παράδοση στο μπάσκετ. Η ελληνική ομάδα έχει ένα καλό σύνολο και εξαιρετικούς παίκτες. Ανυπομονώ για την αυριανή πρόκληση».

Ο ανερχόμενος αστέρας του ευρωπαϊκού μπάσκετ, και νυν παίκτης των Σικάγο Μπουλς ρωτήθηκε για τον Έλληνα NBaer, Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης πραγματικά απίστευτος παίκτης. Είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει. Μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και είναι ένας από τους παίκτες που θαυμάζω. Περίμενα να βρω την ευκαιρία να παίξω απέναντι του, σε αυτό το τουρνουά, αλλά ελπίζω τουλάχιστον να έχω τη δυνατότητα αυτή στο μέλλον».

Ο Λάουρι Μάρκανεν ρωτήθηκε και για τη σύγκριση που γίνεται με τον Ντιρκ Νοβίτσκι: «Δεν προσέχω τι λένε. Δεν διαβάσω τα μέσα ή τα σάιτ. Προσπαθώ να αγνοώ τι λέγεται. Είναι τιμή να με συγκρίνουν με τον Ντιρκ Νοβίτσκι, αλλά προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου. Εγώ περιμένω την ευκαιρία μου.

Σε αυτό το σημείο τον λόγο πήρε ο προπονητής της εθνικής Φινλανδίας, Χένρικ Ντέτμαν, o οποίος ήταν προπονητής του Ντιρκ Νοβίτσκι στην εθνική ομάδα της Γερμανίας και πρόσθεσε: «Για να γίνεις πραγματικά καλός παίκτης, πρέπει να παίρνεις διάφορα μοντέλα παικτών. Ο Λάουρι είναι σε καλό δρόμο. Δεν αντιγράφει κανένα, αλλά παίρνει στοιχεία. Η επόμενη γενιά πάντα θα είναι καλύτερη από τη προηγούμενη, γιατί έχει πολλά στοιχεία να δει, ώστε να μάθει».

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ