EUROBASKET

Ντατόμε, η καρδιά τον "ατζούρι"

Ντατόμε, η καρδιά τον "ατζούρι"

Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι ενημέρωσε ότι ο Λουίτζι Ντατόμε θα είναι... το επίκεντρο της Ιταλίας, στα προκριματικά για το Eurobasket 2015. Τι είπε για τους άλλους NBAers και ποιους έχει καλέσει, έως τώρα.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Σιμόνε Πιανιτζάνι, στη Gazzetta dello Sport ενημέρωσε ότι ο Λουίτζι Ντατόμε (για τους φίλους Τζίτζι) θα είναι ο μόνος εκ των NBAers της Ιταλίας που θα είναι στην προετοιμασία των "ατζούρι", από την πρώτη ημέρα. Είναι και ο μόνος (εκ των τεσσάρων της γείτονας που κάνουν καριέρα στον "άλλον πλανήτη" -Μπαρνιάνι, Γκαλινάρι, Μπελινέλι) που ήταν στους 15 που κάλεσε ο Πιανιτζάνι, για τα προκριματικά του Eurobasket 2015.

Ο εθνικός κόουτς της Ιταλίας είπε ότι " ο Ντατόμε θα είναι η καρδιά της φετινής μας ομάδας. Έχουμε μια γενιά παικτών που έχουν κερδίσει πολύτιμη εμπειρία, σε υψηλό διεθνές επίπεδο, με τους συλλόγους τους, αλλά και την εθνική. Για παράδειγμα, οι Τζεντίλε και Μέλι ήταν σημαντικοί στο Eurobasket της Σλοβενίας και μετά συνέχισαν την πολύ καλή διαδρομή τους στην Αρμάνι. Πρέπει να σκεφτούμε και τους παίκτες της Ρέτζιο Εμίλια, που είχαν μεγάλη εμπειρία στο φετινό EuroChallenge (σ.σ. το κατέκτησαν). Θα μπορούσαν να κάνουν κάτι ανάλογο για την εθνική".

Ο Ντατόμε γύρισε από το Ντιτρόιτ, όπου έβγαλε φέτος... μεροκάματο, χωρίς ωστόσο, να 'χει μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Για αυτό και όπως είμαι " προφανώς και έχω κίνητρο, όπως είναι βέβαιο ότι νιώθω "πεινασμένος" να παίξω ξανά". Ο 26χρονος φόργουορντ ομολόγησε ότι "δεν έπαιξα πολύ φέτος και η εθνική θα μου κάνει πολύ καλό". Σε ό,τι αφορά το ρόλο του, ως νέου ηγέτη είπε "έχω την τύχη να παίζω σε εθνική που έχει πολλούς εξαιρετικούς παίκτες. Πρέπει να μοιράσουμε τις ευθύνες στο παρκέ και να συνεχίσουμε αυτό που πέρυσι μας έκανε να ξεχωρίσουμε: είχαμε πολλούς διαφορετικούς παίκτες που μπορούσαν να κάνουν ένα βήμα μπροστά, στο οποιοδήποτε ματς".

Σε ό,τι αφορά τους άλλους ΝΒΑers, ο Πιανιτζάνι εξήγησε ότι "μιλήσαμε με τον Αντρέα (Μπαρνιάνι) και σύντομα θα δούμε αν ταιριάζει το πρόγραμμα του με το δικό μας. Ο Γκαλινάρι νιώθει καλύτερα, αλλά ακόμα βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας". Ο Gallo είναι εκτός, από την άνοιξη του 2013 και δεν αναμένεται στα παρκέ, νωρίτερα από το φθινόπρωο. Στα του Μπελινέλι " έχει παίξει ήδη περισσότερα από 80 ματς, στο ΝΒΑ (με τους Σπερς), ενώ ακόμα δεν έχει τελειώσει. Ζει το όνειρο του, παίζοντας στους τελικούς του ΝΒΑ. Είναι κάτι που αξίζει, γιατί κέρδισε αυτή την ευκαιρία βήμα βήμα".

Έως τώρα, προσκλητήρια έχουν λάβει οι Αραντόρι, Καβαλιέρο, Τσέρβι, Τσινκιαρίνι, Κουσίν, Ντατόμε, Ντελά Βάλε, Ντε Νικολάο, Στέφανο Τζεντίλε, Μαντσινέλι, Ματσόλα, Πολονάρα, Λούκα Βιτάλι, Μισέλ Βιτάλι και Ζερίνι. Όταν ολοκληρωθεί η SerieA θα γίνουν και οι κλήσεις από τις Μιλάνο, ΣΙένα, Ρόμα και Σάσαρι.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ