EUROBASKET

Νόβακ: "Αξίζει να περιμένουμε την Ουκρανία"

Νόβακ: "Αξίζει να περιμένουμε την Ουκρανία"

Ο γενικός γραμματέας της FIBA Europe, Καμίλ Νόβακ ενημέρωσε ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια, πριν αποφασίσει αν η Ουκρανία θα διοργανώσει το Eurobasket 2015 ή όχι.

Με συνέντευξη του στην ιστοσελίδα f-sport.cz, ο Καμίλ Νόβακ, γενικός γραμματέας της FIBA Europe ξεκαθάρισε ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν θα προβεί στην οποιαδήποτε κίνηση που να αφορά το Εurobasket 2015, πριν την 15η του Μάη, οπότε λήγει η προθεσμία της Ουκρανίας να ενημερώσει αν μπορεί να αναλάβει τη διοργάνωση ή όχι.

Ο Νόβακ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι " έχουμε ήδη συζητήσει το θέμα, στο τελευταίο meeting της Κεντρικής Επιτροπής και αποφασίσαμε να στηρίξουμε την ομοσπονδία της Ουκρανίας και να της δώσουμε λίγο χρόνο. Ξέρουμε πως η χώρα ζει δύσκολη πολιτική κατάσταση. Θα συζητήσουμε εκ νέου το ζήτημα, στην επόμενη σύσκεψη που θα συγκληθεί τον Μάιο, στο Μόναχο. Τότε (15/5) θα λάβουμε και την οριστική απόφαση. Θα εκτιμήσουμε την κατάσταση, θα συζητήσουμε τα όποια προβλήματα και θα καταλήξουμε στο τι θα γίνει. Δεν θέλω να δω άλλες φήμες που να αφορούν το Eurobasket 2015. Θεωρώ ότι η Ουκρανία αξίζει το χρόνο που θα πάρει".

Εν συνεχεία βέβαια, ενημέρωσε ότι η FIBA Europe έχει πάρει ήδη τα μέτρα της, ώστε να μη βρεθεί εκτεθειμένη " και μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν διάφορες προοπτικές. Μία από αυτές είναι να διοργανώσει η Ουκρανία το Εurobasket 2015, σε συνεργασία με δυο άλλες χώρες".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ