EUROBASKET

Νούρκιτς: "Απείλησαν την οικογένεια μου"

Νούρκιτς: "Απείλησαν την οικογένεια μου"

Η ομοσπονδία της Βοσνίας προσπαθεί να παρουσιάσει τον Γιουσούφ Νούρκιτς ως προδότη, με τον 20χρονο σέντερ των Νάγκετς να δίνει κάποιες λεπτομέρειες που αποδεικνύουν πως η πραγματικότητα είναι άλλη.

Ο Γιουσούφ Νούρκιτς είναι ο τύπος που εγκατέλειψε το καλοκαίρι την προετοιμασία της Βοσνίας, για να αφοσιωθεί στην προσαρμογή του στο ΝΒΑ ( μετά την επιλογή του από τους Νάγκετς, στο draft και την προτροπή του Ντένβερ να αποφύγει την εθνική), έχοντας ολοκληρώσει την παρουσία του στο Eurobasket U20 -ως ο MVP της διοργάνωσης που διεξήχθη στη Βοσνία και έδωσε στην ομάδα του την πρόκριση από τη Β' κατηγορία στην Α'.

Για την ακρίβεια, είχε τεθεί υπό τις οδηγίες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην εθνική ανδρών, αλλά αποχώρησε, λέγοντας πως έχει ενοχλήσεις στο γόνατο. Όλα αυτά όμως, ανήκουν στο παρελθόν. Τα... φρέσκα κουλούρια θέλουν τον Νούρκιτς να απέχει και από το Eurobasket 2015, καθώς υπάρξει ρήξη στη σχέση του με την ομοσπονδία της χώρας του. Ο ίδιος ανακοίνωσε πως θα μείνει στις ΗΠΑ για να δουλέψει με τους Νάγκετς, με εκπροσώπους της ομοσπονδίας να βάλουν εναντίον του, αλλά και του εκπροσώπου του θεωρώντας τον εξίσου υπεύθυνο για την... αποστασία

Στο πλευρό του 20χρονου σέντερ -και του μάνατζερ- τάχθηκε ο Μίρζα Μπέγκιτς, ο οποίος έγραψε στο Facebook πως αν δεν ήταν ο Τρνόβτσεβιτς (ο ατζέντης που λέγαμε) ο ίδιος θα κοιτούσε τα ματς από την εξέδρα, ο Όμιτς θα ήταν σιδηρουργός και ο Νούρκιτς θα ήταν στο χωριό του και να ανέτρεφε ταύρους.

Νούρκιτς: "Απείλησαν την οικογένεια μου"

Η ιστοσελίδα avaz.ba επικοινώνησε με τον πρωταγωνιστή της ιστορίας, ο οποίος έριξε λίγο ακόμα λάδι στη φωτιά, λέγοντας πως " για τη χώρα μου θα είμαι πάντα διαθέσιμος. Όχι όμως, και για την ιδιωτική εταιρία που διοικεί ο Χαρούν Μαχμούτοβιτς (γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας). Αντιλαμβάνομαι πως προσπαθούν να με παρουσιάσουν ως προδότη. Κάποιοι ωστόσο, ξεπέρασαν το όριο, με απειλές εναντίον μου και εναντίον της οικογένειας μου. Είναι οι ίδιοι με εκείνους που αμφισβητούν το πόσο πατριώτης είμαι. Αυτοί που "εξαφάνισαν" την Μπόσνα".

Θύμισε κάτι που κάποιοι δεν θέλουν να κυκλοφορεί ιδιαίτερα: " Ρίσκαρα το συμβόλαιο με τους Νάγκετς, για να παίξω με την U20 και να προκριθούμε στην πρώτη κατηγορία, παρ' ότι είχα πρόβλημα τραυματισμού. Όταν πήγα στην ανδρών ένιωσα ενοχλήσεις, προσπάθησα να τις ξεπεράσω με φαρμακευτική αγωγή, αλλά δεν τα κατάφερα. για αυτό έφυγα".

Τόνισε επίσης, πως "θα μπορούσα να πάρω σλοβένικη υπηκοότητα ή κροατική, αλλά προτίμησα της Βοσνίας. Ήταν η μόνη επιλογή για εμένα".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ