EUROBASKET

Νικηφόρα πρόβα τζενεράλε για τη Γαλλία, 68-63 τη Γερμανία

Νικηφόρα πρόβα τζενεράλε για τη Γαλλία, 68-63 τη Γερμανία

Η Γαλλία ολοκλήρωσε τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας με νίκη επί της Γερμανίας (68-63), έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Νάντο Ντε Κολό (14π.). Κορυφαίος της Γερμανίας ο Ντένις Σρέντερ (16π.). Απίστευτο καλάθι από τον Τσαρλς Καουντί (vid).

Με νίκη ολοκλήρωσε η Γαλλία τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας εν όψει του Eurobasket, επικρατώντας της Γερμανίας (68-63) για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα. Η ομάδα του Βενσάν Κολέ δυσκολεύτηκε περισσότερο σε σχέση με τον αγώνα της Παρασκευής (76-52), αλλά αυτό που μετράει είναι πως έκανε ξανά τη δουλειά της στο πίσω μέρος του παρκέ, εκεί όπου δείχνει εξαιρετικά δυνατή.

Οι "τρικολόρ" δεν είχαν την ίδια επιθετική απόδοση σε σχέση με το προ διημέρου φιλικό, γι αυτό δυσκολεύτηκαν αρκετά να κάμψουν την αντίσταση της "νασιοναλαμανσάφτ", η οποία -από την πλευρά της- έδειξε να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Στο φινάλε όμως, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, πετυχαίνοντας μάλιστα αρκετά εντυπωσιακά καλάθια. Σαν αυτό που έβαλε ο Τσαρλς Καουντί στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Στην εξέλιξη του αγώνα, η Γαλλία κατάφερε να σταθεροποιήσει την απόδοσή της, κυρίως γιατί πήρε καλό βαθμό στο αμυντικό κομμάτι. Με αυτό ως όπλο και χάρη στη δράση των Νάντο Ντε Κολό (14π.), Μικαέλ Ζελαμπάλ (12π.) και Αντουάν Ντιό (13π., 7ασ.), έφτασε στην επικράτηση, πετυχαίνοντας μία ακόμη νίκη στα φιλικά. Παρεμπιπτόντως, οι "τρικολόρ" είχαν 80% επιτυχίας στους αγώνες προετοιμασίας, χάνοντας μόνο από Φινλανδία (76-67) και Σερβία (73-63). Μετά την ήττα από τους "ορλόβι" μάλιστα μέτρησαν έξι σερί νικηφόρα παιχνίδια, δείχνοντας σημαντική πρόοδο στο παιχνίδι τους.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Φλέμινγκ): Γκιφάι 2, Κινγκ 3, Σαφάρτζικ 6, Τάντα, Πλάις 8 (7 ριμπ.), Μπένζινγκ, Νοβίτσκι 10 (7 ριμπ.), Σρέντερ 16, Ζίπσερ 8 (7 ριμπ.), Γκαβέλ 2, Βόιτμαν 8.

ΓΑΛΛΙΑ (Κολέ): Μπατούμ 5, Ντιό Α. 13 (7 ασ.), Λοβέρν 6, Καουντί 7, Πάρκερ, Φουρνιέ, Πιετρούς, Ντε Κολό 14, Ντιό Μπ. 4, Ζελαμπάλ 12, Γκομπέρ 4, Τζαϊτέ 2.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ