EUROBASKET

Νίκη... εκ των έσω για την Κροατία

Νίκη... εκ των έσω για την Κροατία

Η Κροατία επέστρεψε άμεσα στις νίκες, επικρατώντας της ΠΓΔΜ (73-55), αποτέλεσμα που της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει στην κατάληψη της πρώτης θέσης στον Γ' όμιλο.

Τις όποιες ελπίδες έχει για κατάληψη της πρώτης θέσης στον Γ' όμιλο του Eurobasket διατήρησε η Κροατία, μετά τη νίκη επί της ΠΓΔΜ (73-55). Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς δυσκολεύτηκε μόνο για ένα ημίχρονο απέναντι στους Σκοπιανούς, οι οποίοι στην επανάληψη έριξαν αισθητά την αποδοσή της, αδυνατώντας να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων.

Η ευστοχία στα σουτ δύο πόντων (51.3%) ήταν το στοιχείο που έκανε τη διαφορά για τη "χρβάτσκα" που πλέον περιμένει το... δώρο της Σλοβενίας (ήτοι, νίκη επί της Ελλάδας) για να επιστρέψει στην κορυφή του ομίλου.

Ο MVP

Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς αψήφισε τις φοβίες των γιατρών, αγωνίστηκε απέναντι στην ΠΓΔΜ (βασικός κιόλας) κι ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για την Κροατία. Αγωνίστηκε για 23'11'' έχοντας 13 πόντους (με 4/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 2/2 βολές), πήρε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και κάπως έτσι ανέβασε την ψυχολογία όλων στο στρατόπεδο της "χρβάτσκα".

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Η Κροατία κυριάρχησε στα ριμπάουντ έναντι της ΠΓΔΜ (42 έναντι 33), βάζοντας από "μέσα" τις βάσεις για την επικράτησή της. Μέσα σε όλα, οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς είχαν καλά ποσοστά στα σουτ δύο πόντων (51.3%), εν αντιθέσει με αυτούς της ΠΓΔΜ (38.7%).

Το κλειδί του αγώνα

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το σημείο στο οποίο η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ των γηπεδούχων. Βλέπετε, επικράτησαν με +12 (22-10) στην περίοδο, αλλάζοντας άρδην την εικόνα της αναμέτρησης.

Νίκη... εκ των έσω για την Κροατία

Ο αγώνας

Παρά το τελικό +18, η αλήθεια είναι πως η Κροατία δεν ένιωσε ιδιαίτερα άνετα στο πρώτο μισό της αναμέτρησης. Βλέπετε, οι Σκοπιανοί φρόντισαν να τους βάλουν δύσκολα μέχρι την ανάπαυλα, με τον Σαμαρτζίσκι να δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα. Κι αυτό γιατί οι ψηλοί των γηπεδούχων δεν μπορούσαν (λογικό) να τον ακολουθήσουν μακριά από το καλάθι. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αδειάζει η ρακέτα της "χρβάτσκα", με τους κοντούς της ΠΓΔΜ να σκοράρουν αρκετές φορές με λέι απ.

Κι όταν δεν γινόταν αυτό, έβρισκαν τον τρόπο να ευστοχήσουν από τα 6μ75, αν και η αλήθεια είναι πως τα ποσοστά τους δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά (5/15) μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Όχι ότι οι Κροάτες πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο. Απλά η αύρα από την επιστροφή του Μπογκντάνοβιτς (σ.σ.: ξεκίνησε βασικός) και η... τρέλα του Σάριτς, τους έδιναν πόντους για να τους κρατήσουν κοντά στο σκορ (30-32) και να μην δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα για την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Άπαξ κι οι παίκτες των δύο ομάδων επέστρεψαν στο παρκέ, όλα άλλαξαν. Τα ποσοστά των φιλοξενούμενων από την περιφέρεια συνέχισαν να έχουν πτωτική τάση. Ομοίως κι αυτά των διπόντων, την ώρα που οι Κροάτες άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό (σε άμυνα και επίθεση), με τον Σιμόν να προστίθεται στη λίστα των παικτών που έκαναν αισθητή την παρουσία τους επιθετικά.

Κάπως έτσι, η διαφορά πήρε σταδιακά την ανηφόρα (52-42 στο 30'), με το τελικό +18 (73-55) να έρχεται απολύτως φυσιολογικά, με την Κροατία να περιμένει το δωράκι από τη Σλοβενία (ήτοι νίκη επί της Ελλάδας) για να ελπίζει στην πρώτη θέση.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 30-32, 52-42, 73-55.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Περάσοβιτς): Τόμιτς 10 (9 ριμπ.), Ρούντεζ, Στίπτσεβιτς 7 (2), Μπογκντάνοβιτς 13 (1), Σάριτς 15, Ούκιτς 7 (1), Σιμόν 12 (2), Ντρέιπερ, Μπιλάν, Ζόριτς 8, Χεζόνια 1.

ΠΓΔΜ (Σρμπινόφσκι): Μπρτσοκ, Ιλιέφσκι 7 (2), Σοκόλοφ, Κοστόσκι 3 (1), Στογιανόφσκι Β. 9 (1), Στογιανόφσκι Ντ. 9 (2), Σιμονόφσκι 5 (1), Μλαντενόφσκι 2, Τραϊκόφσκι 5 (1), Γκουρόσκι 5 (1), Χέντριξ, Σαμαρτζίσκι 10.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ