EUROBASKET

Ναβάρο: "Να κατακτήσουμε το χρυσό για τον Γιουλ"

Spain's Juan Carlos Navarro shoots over Nigeria's Michael Gbinije, right, during a basketball game at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Thursday, Aug. 11, 2016. (AP Photo/Charlie Neibergall)
(AP Photo/Charlie Neibergall) AP

Σε δηλώσεις του στα ισπανικά ΜΜΕ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο δήλωσε ότι όλοι στην Ισπανία θέλουν το χρυσό μετάλλιο για να το αφιερώσουν στον άτυχο Σέρχιο Γιουλ, ενώ τόνισε ότι όλες οι ομάδες του τουρνουά θέλουν να κερδίσουν τους Ισπανούς λόγω των προηγούμενων επιτυχιών τους.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Σέρχιο Γιουλ (ρήξη χιαστού) λίγο πριν την έναρξη του Eurobasket καταρράκωσε τους Ισπανούς. Πολύ γρήγορα ωστόσο όλοι στην ομάδα βρήκαν νέο κίνητρο: Να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket 2017 για χάρη του σταρ της Ρεάλ. Και αυτό υπενθύμισε σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε σε Ισπανικά ΜΜΕ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

" Όλοι έχουμε τον Γιουλ στο μυαλό μας" παραδέχθηκε αρχικά ο βετεράνος γκαρντ, για να συμπληρώσει: " Στον αθλητισμό δυστυχώς έχουμε συχνά τέτοια περιστατικά και είναι κρίμα που συνέβη σε αυτόν. Έπαιζε για χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο και ήταν πολύ σημαντικός για εμάς, τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο για αυτόν".

Ο αρχηγός της εθνικής Ισπανίας παραδέχθηκε βέβαια ότι δεν είναι εύκολο να καλυφθεί το κενό του Γιουλ: " Με την απώλεια του Γιουλ έπρεπε να πάρουν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής άλλοι παίκτες. Είναι δύσκολο κάποιες στιγμές να παίζεις με άλλο τρόπο από αυτόν που είχες συνηθίσει. Εγώ άλλες στιγμές έχω μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και άλλες όχι. Είναι μεγάλο τουρνουά και πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι να προσφέρουν".

Ο Ναβάρο ακολούθως επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι αυτό θα είναι το τελευταίο του τουρνουά με την εθνική Ισπανίας, εξηγώντας τον λόγο της απόφασής του: " Δε μου αρέσει να κοιτάζω πίσω, βλέπω κάθε χρονιά ξεχωριστά. Ποτέ δε μου αρέσει είμαι απόλυτος στις απόψεις μου, αλλά σίγουρα αυτή θα είναι η τελευταία μου χρονιά στην εθνική, επειδή αυτός είναι ο κύκλος της ζωής. Προσπαθώ να απολαύσω αυτή την εμπειρία όσο περισσότερο μπορώ. Προσπαθώ να βοηθήσω και είμαι εδώ για τους συμπαίκτες μου. Όταν τελειώσει αυτό, όπως και αν τελειώσει, θα εκτιμήσω ό,τι έζησα, αλλά είμαι περήφανος που αποφάσισα να παίξω και σε αυτή την διοργάνωση".

Ο 37χρονος γκαρντ στάθηκε και στο γεγονός ότι όλοι θέλουν να κερδίσουν τους Ισπανούς: " Είναι κλισέ, αλλά όλοι θέλουν να μας κερδίσουν. Στην θεωρία έχουμε τους καλύτερους παίκτες και έχουμε πετύχει πολλά πράγματα στο παρελθόν. Μας σέβονται οι αντίπαλοί μας επειδή είμαστε μία σπουδαία ομάδα. Όταν έρθει η ώρα των νοκ-άουτ θα αντιμετωπίσουμε με σεβασμό όποιον αντίπαλο εμφανιστεί μπροστά μας".

Στο τέλος των δηλώσεών του, δε, αποκάλυψε πού οφείλεται αυτή η "πείνα" όλων στην ομάδα να κερδίζει συνεχώς: " Πάντα έχω για παράδειγμα τους Πάου και Μαρκ Γκασόλ, επειδή θα μπορούσαν να ξεκουράζονται τώρα έχοντας λύσει τα προβλήματα τους. Παρόλα αυτά, θέλουν ακόμα να έρχονται στην εθνική και συνεχίζουν να έχουν την ίδια "πείνα", παρά το γεγονός ότι εδώ και σχεδόν 15 χρόνια έχουν κερδίσει τα πάντα. Έρχονται εδώ πρώτοι από όλους και θέλουν να κερδίζουν. Αυτή τους η επιθυμία είναι το "κλειδί" για αυτή την ομάδα".

(AP Photo/Charlie Neibergall)

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ