EUROBASKET

"Να περάσει ο επόμενος" για την Ισπανία

"Να περάσει ο επόμενος" για την Ισπανία

Η Ρουμανία δεν γινόταν να δυσκολέψει την Ισπανία (91-50), η οποία "καθάρισε" το παιχνίδι σε δύο δεκάλεπτα, για να κάνει το 3/3 στον Γ' Όμιλο. Απέναντι στην Κροατία θα παίξει την πρωτιά η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο.

Ο Άλεξ Αμπρίνες προφυλάχθηκε (λόγω τραυματισμού), ο Πάου Γκασόλ ξεκουράστηκε, αλλά η Ισπανία δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 3/3 στον Γ' Όμιλο. Αυτή τη φορά σε βάρος της Ρουμανίας (91-50), η οποία έδειξε σημάδια αντίστασης μόνο στην α' περίοδο, πριν παραδοθεί στην ανωτερότητα της ισπανικής ομάδας.

Όπως φάνηκε στο παρκέ μάλιστα, οι Ερνανγκόμεζ (Γουίλι και Χουάντσο) είναι κάτι παραπάνω από έτοιμοι να πάρουν τα... σκήπτρα από τους Γκασόλ (Πάου και Μαρκ) τα επόμενα χρόνια. Η "φούρια ρόχα" βρήκε τους επόμενους ηγέτες της στην γραμμή των ψηλών!

Ο MVP

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεζ έκανε εξαιρετική δουλειά, από την στιγμή που κλήθηκε να "μπει στα παπούτσια" του Πάου (λιγότερο) και του Μαρκ (περισσότερο) Γκασόλ. Με 18 πόντους (με 6/11 δίπ., 1/4 τρίπ., 3/4 βολ.), 12 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη σε 26'55'' συμμετοχής, έκανε αισθητή την παρουσία του, έχοντας παράλληλα μεγάλη βοήθεια από τον αδερφό του, Γουίλι, ο οποίος είχε (σε 25'39'') 9 πόντους και 13 ριμπάουντ. Σκηνές από τα προσεχώς στην Κλουζ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Μετά το κακό πρώτο δεκάλεπτο, η Ισπανία "πάτησε το γκάζι" σε β' και γ' περίοδο, κυριαρχώντας στο παρκέ. Με όπλο τον αιφνιδιασμό και την ευστοχία πίσω από τα 6μ75, κατάφερε να φτάσει σε νταμπλ σκορ (70-35) στο 30ο λεπτό και να δείξει πως όποτε βρίσκει ρυθμό, δεν έχει αντίπαλο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Αν κοιτάξει κάποιος τα σουτ εντός παιδιάς των δύο ομάδων, θα δει πως η Ισπανία είχε μόλις δύο περισσότερα σε σχέση με την Ρουμανία (66 έναντι 64). Η διαφορά στα ποσοστά όμως, έπαιξε ρόλο για το +41 της ισπανικής νίκης. Βλέπετε, οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο τελείωσαν τον αγώνα με 53% εντός παιδιάς (αλλά πολύ περισσότερο με 45% στα τρίποντα), την ώρα που αυτοί του Μαρσέλ Νταν Τέντερ περιορίστηκαν στο 31% στα σουτ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τον κόσμο να κάνει αισθητή την παρουσία του και να ανεβάζει σημαντικά τα ντεσιμπέλ με το "καλημέρα" του αγώνα, η Ρουμανία πήρε ενέργεια και κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στο α' δεκάλεπτο του αγώνα με την Ισπανία. Γι αυτό άλλωστε βρέθηκε μόλις στο -2 (21-19) με την ολοκλήρωση της α' περιόδου, την ώρα που οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο έπαιζαν στο ρελαντί.

Μόλις όμως αποφάσισαν να πατήσουν το γκάζι, τελείωσαν με συνοπτικές διαδικασίες. Η "φούρια ρόχα" ανέβαζε διαρκώς την απόδοσή της, βρέθηκε στο +14 (41-27) στο ημίχρονο, αλλά εκεί που "καθάρισε" μια και καλή τους οικοδεσπότες ήταν στη γ' περίοδο, διάστημα στο οποίο είχε 10/15 σουτ εντός παιδιάς, για να φτάσει μέχρι το νταμπλ σκορ (70-35).

Η Ισπανία επικράτησε, εν τέλει, με +41 (91-50) συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στον Γ' Όμιλο, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται μετά από τρεις αγώνες. Για να "καπαρώσει" όμως την πρώτη θέση εν όψει των νοκ άουτ αγώνων, θα πρέπει να κερδίσει την Τρίτη (5/9) την Κροατία, που λίγη ώρα νωρίτερα είχε επίσης φτάσει στο 3/3 - σε βάρος του Μαυροβουνίου .

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 41-27, 70-35, 91-50.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Σκαριόλο): Ροντρίγκεθ 7 (1 τρίπ., 7 ασ.), Ναβάρο 8 (2), Ρούμπιο 8 (2), Γκασόλ Μ. 11 (8 ριμπ.), Ερνανγκόμεθ Γ. 9 (13 ριμπ.), Σάστρε 10 (1), Βίβες 5 (1 τρίπ., 6 ασ.), Οριόλα 11 (1), Σαν Εμετέριο 4, Ερνανγκόμεζ Χ. 18 (1 τρίπ., 12 ριμπ.).

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Τέντερ): Μαντάκε 3 (1/5 τρίπ.), Πέτρισορ, Παλίτσιουκ 5 (1), Μολντοβεάνου 15 (3), Νικολέσκου 6 (2), Καλότα - Πόπα 6, Όλα 4, Νικοάρα 2, Κάτε 2, Τόροκ 2, Μπάτσιου 5, Κούτι.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ