EUROBASKET

Μποντιρόγκα: "Δεν μας ήθελαν στον όμιλο"

Μποντιρόγκα: "Δεν μας ήθελαν στον όμιλο"

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα εξήγησε τους λόγους που το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket 2015 δεν θα είναι εύκολη υπόθεση και ξεκαθάρισε πως πλέον όλοι φοβούνται τους Σέρβους!

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα κατέκτησε τρία χρυσά κι ένα χάλκινο μετάλλιο σε EuroBasket, ως παίκτης. Πλέον εκτελεί χρέη αντιπροέδρου στην ομοσπονδία μπάσκετ της Σερβίας και τονίζει με νόημα πως "είναι πιο δύσκολο να υπερασπίζεσαι έναν τίτλο, από το να τον κατακτάς".

Ο "Ντέκι" παραδέχθηκε πως οι Σέρβοι έχουν τεράστια αυτοπεποίθηση μετά τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας κι εξήγησε πως η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς θέλει να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket, σε συνδυασμό με την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

''Το EuroBasket 2015 θα είναι μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική διοργάνωση. Είναι δεδομένο ότι πολλές ομάδες θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στον θεσμό, εξασφαλίζοντας αυτόματα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι άλλες τέσσερις ομάδες (σ.σ. θέσεις 3-6) θα παίξουν στο Προολυμπιακό τουρνουά. Ελπίζω πως θα παλέψουμε για το χρυσό μετάλλιο, όμως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο" εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση ο Μποντιρόγκα.

"Τεράστια αυτοπεποίθηση στο Παγκόσμιο Κύπελλο"

Εν συνεχεία, ο αντιπρόεδρος της σέρβικης ομοσπονδίας πρόσθεσε: "Θα ταξιδέψουμε στο Παρίσι, έχοντας πετύχει ήδη σπουδαία πράγματα. Κάναμε εξαιρετικές εμφανίσεις στην Ισπανία και κατακτήσαμε το ασημένιο μετάλλιο. Με την ευκαιρία, θέλω να συγχαρώ τους παίκτες, τους προπονητές και όλους όσοι συνέβαλαν στη συγκεκριμένη επιτυχία. Σίγουρα είναι πιο δύσκολο να υπερασπίζεσαι έναν τίτλο από το να τον κερδίζεις όμως νομίζω ότι τα παιδιά μας κέρδισαν τεράστια αυτοπεποίθηση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Με δεδομένη την ποιότητα και το ταλέντο της εθνικής ομάδας, πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί στη μάχη για το μετάλλιο στο EuroBasket 2015".

"Ουδείς χαίρεται με τη Σερβία στον όμιλο!"

Ο Μποντιρόγκα ανέλυσε τον Β' όμιλο του EuroBasket 2015, εκεί όπου η δευτεραθλήτρια κόσμου θα αντιμετωπίσει τις Ισπανία, Γερμανία, Τουρκία, Ισλανδία και Ιταλία. "Είναι γνωστό ότι συμμετέχουμε στον πιο δύσκολο όμιλο. Η Γερμανία θα είναι πλήρης, με δεδομένο ότι θα έχει στη διάθεσή της τον Ντιρκ Νοβίτσκι. Η Τουρκία είναι, επίσης, ένας δυνατός αντίπαλος. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για την Ισπανία. Οι Ίβηρες είναι πάντα το φαβορί για να κατακτήσουν τον τίτλο. Η Ιταλία είναι ένα από τα φαβορί για μετάλλιο ενώ θα έχει στις τάξεις της τέσσερις ή πέντε NBAers που δεν αγωνίστηκαν στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το πρόγραμμά μας είναι δύσκολο όμως σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας. Σκεφτείτε, όμως, πως ουδείς από αυτούς χάρηκε όταν έμαθε πως θα παίξει με τη Σερβία στο EuroBasket".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ